Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Euskal Herria es posa les piles i convoca una nova i necessària vaga general

Aquest dimecres a Iruñea una majoria sindical basca ha acordat definitivament la convocatòria d'una vaga general que se celebrarà el proper 27 de gener per protestar contra de la reforma de les pensions que fa legal la jubilació als 67 anys.

Les mesures que recull aquesta reforma van dirigides clarament contra la classe treballadora i busca beneficiar la patronal, i pretén trepitjar drets laborals aconseguits després de llargs anys de lluita.

24/12/2010 04:09 Laboral

L'acord signat a Iruñea manifesta que el sistema públic deixarà de ser una garantia universal, de manera que el sistema privat farà la seva injusta distinció entre els que s'ho poden permetre i els que no. De la mateixa manera, remarca que imposaran una reforma que de facto deixarà els treballadors sense dret a una pensió a la gran majoria de la societat.

A més, per cotitzar 35 o 37 anys s'haurà de començar a treballar abans dels trenta i estar cotitzant de forma ininterrompuda. Avui la meitat del jovent està a l'atur i el 95% dels contractes són eventuals. És per tot això que una vegada més la classe treballadora basca respondrà contundentment davant dels interessos de la capital.

Per saber-ne més:

Va arribant la vaga general a Euskal Herria - Editorial de Boltxe

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  6. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  9. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  10. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid