Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluís Sales (CUP): "El nostre objectiu és dotar l'independentisme de contingut social"

"La nostra proposta consisteix a enfortir l'independentisme socialment i fer-lo atractiu i participatiu a les classes populars". Així es presenta la Candidatura d'Unitat Popular (CUP). Lluís Sales, membre del Secretariat Nacional d'aquesta organtizació, ha explicat en una entrevista a Diário Liberdade que la lluita de la CUP és "que l'independentisme assumeixi la defensa dels drets de les classes populars i del marc nacional complet".

"Treballem per millorar les condicions de les classes populars", ha explicat Sales al portal gallec, on ha parlat del creixement de la CUP -"volem ser la casa comuna de la Unitat Popular"- i ha analitzat el panorama polític del Principat després de les eleccions del 28-N.

14/12/2010 10:53 Política

La CUP aspira a ser "la casa comuna de la Unitat Popular", segons ha relatat Sales al Diário Liberdade, sota dos paràmetres bàsics que són el dret a l'autodeterminació inalienable a la nació catalana i el dret a la justícia social i la defensa dels interessos de les classes populars. "Aquí s'hi apleguen moltes persones i la conjuntura de crisi sistèmica i política actual farà que cada vegada siguin més", ha assenyalat.

De la seva banda, Sales ha remarcat que la CUP té "dues ànimes", una d'àmbit estrictament local i una altra d'àmbit nacional "que ara comença a caminar". En aquest sentit, subratlla que a diferència d'altres formacions polítiques, "la nostra estructura no està desvinculada de l'acció local".

L'objectiu de la CUP és la independència i el socialisme, el dret a l'autodeterminació i la justícia social, ha relatat. Horitzons pels quals la formació està treballant institucionalment amb la presència de regidors als ajuntaments, "tots ells a l'oposició per ara". Segons Sales això té les seves limitacions perquè els temes tractats als municipis es limiten a l'àmbit municipal, però també des d'aquí "intentem millorar les condicions de les classes populars". És més, la CUP ha aconseguit, afirma el representant, "fer entrar el sistema en tota classe de contradiccions des del nivell més local".

Augment de l'independentisme

Sales ha constatat l'augment de l'independentisme malgrat els resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya, que van acabar amb un creixement de la dreta i l'extrema dreta i un càstig al tripartit "per la seva gestió desastrosa", tal com ha destacat. Al carrer, però, hi ha "un augment de l'independentisme quan fa deu anys era utòpic". Segons ha explicat al portal gallec, "l'independentisme fa uns anys era una idea quasi utòpica i romàntica defensada fins a les últimes conseqüències", mentre que ara "ha transcendit l'esquerra i ha anat cap a la dreta", fet que ha donat com a conseqüència la irrupció de "grups empresarials neoliberals que defensen la conveniència de marxar de l'estat espanyol". "Això és un fet que hem d'assumir", ha dit.

En aquest context, el paper de la CUP és "enfortir l'independentisme de contingut social i fer-lo atractiu i participatiu a les classes populars, fent-los evident que la independència pot millorar la seva situació socioeconòmica, laboral, de defensa del medi ambient...". A més, a diferència d'altres propostes independentistes, la CUP aposta, segons ha ressaltat, en la defensa de l'àmbit nacional complet. "El nostre projecte és per al conjunt dels Països Catalans", ha assegurat Sales, que ha afegit que el paper de la CUP és ara "seguir creixent políticament des d'una ferma lluita ideològica en el marc de l'augment de l'independentisme per tal que assumeixi la defensa dels drets de les classes populars i la defensa del marc nacional complet".

Una proposta que està reeixint, ja que la CUP ha sofert un creixement exponencial en els darrers temps, i té una bona previsió de creixement a les municipals del maig. En aquest sentit, Sales ha destacat les bones perspectives a les capitals de comarca, viles grans i ciutats petites del cinturó metropolità, "on podem seguir creixent". Així, ha asseverat que en algunes localitats la CUP ha aconseguit condicionar governs de llarga duració de CiU o el PSC "aportant aire fresc a l'ajuntament". "La CUP està sent clau de canvis" en molts ajuntaments, ha relatat.

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid