Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La pressió de la Plataforma Afectats per la Hipoteca aconsegueix una segona victòria

La pressió de la Plataforma Afectats per la Hipoteca (PAH) aconsegueix una segona victòria parcial en impedir el desnonament previst per avui veí del veí de La Bisbal.
 
Tot i això, la secretària judicial avisa que l'ordre no s'ha tirat enrere i que si l'entitat bancària no accepta la pròrroga, l'afectat haurà d'entregar les claus de la casa.

03/12/2010 19:26 Drets i Llibertats
Segona victòria parcial de la Plataforma Afectats per la Hipoteca (PAH) i del veí de La Bisbal del Penedès Lluís Martín, el dia que estava previst el desnonament del seu habitatge, una casa unifamiliar de la urbanització Can Gordei. Tal com ja van aconseguir fa un mes, la PAH i el veí afectat han arrencat el compromís de la secretària judicial de buscar una nova pròrroga pel desnonament, tot i que en aquesta ocasió dependrà de la resposta que doni Catalunya Caixa.
 

Aquesta és l'entitat financera que es va quedar amb la casa pel 50% del seu valor inicial, després que Martín no pogués fer-se càrrec del pagament de l'hipoteca un cop es va quedar a l'atur l'any 2008. La jornada d'avui ha començat amb una concentració de diversos veïns i de membres de la plataforma - que inclús ha enviat un autobús ple de gent des de Barcelona - al davant de la casa que havia de ser desnonada.

Allà, la portaveu de la PAH, Ada Colau, ha informat que el jutge havia canviat l'ordre de desnonament perquè es podien produir disturbis amb la gent concentrada, i instava a Lluís Martín "a autodesnonar-se ell mateix", entregant durant el dia d'avui les claus de la casa als jutjats del Vendrell. "En cas de no fer-ho, el delicte ja seria penal i els Mossos podrien detenir l'home a partir de les dotze de la nit", segons Colau.

Davant aquesta situació, els manifestants, amb l'afectat entre ells, s'han desplaçat als jutjats del Vendrell on han interposat un recurs i han realitzat una protesta pacífica amb l'objectiu d'entrevistar-se amb la secretària judicial. Aquesta finalment els ha rebut i ha accedit a proposar una pròrroga a l'entitat financera per tal que l'afectat pugui tenir més temps per trobar una nova feina. Tot i això, si l'entitat no accepta la nova pròrroga, l'ordre seguirà vigent i el veí haurà d'entregar les claus.

"Em trobo més tranquil"

Un cop la situació ha quedat clarificada, Lluís Martín ha assegurat que està "més tranquil, ja que tenia por que en qualsevol moment em poguessin detenir, inclús en presència del meu fill", el qual té 9 anys. Des de la plataforma, que ha desplaçat unes 40 persones al Vendrell, consideren que s'ha obtingut una petita victòria i han encoratjat als centenars d'afectats per les execucions hipotecàries "que no es rendeixin", ja que "donant visibilitat al problema es poden trobar solucions". Des del PAH saben que la batalla encara serà molt llarga, però afirmen que estan preparats. El mateix que Lluís Martín, el qual avisa que "lluitarà fins al final" per tirar endavant aquesta situació.

Font: del Camp.Cat

 

Per saber-ne més:
 
 
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca promou una campanya per aturar els desallotjaments 

La CUP de Barcelona denuncia les polítiques d'habitatge a l'acte "Habitatge i Urbanisme" al Raval 

 

 

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid