Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ERC usurpa les sigles de l'MDT per promocionar el seu web de campanya

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha tornat a sorprendre amb un nou intent per vincular el Moviment de Defensa de la Terra (MDT) amb el partit.

Si fa uns dies, abans d'entrar en campanya electoral, un grup de suport a ERC va difondre una suposada vinculació de militants de l'MDT amb el partit que ja va ser refutada, aquesta vegada ERC ha usurpat directament les sigles de l'organització independentista i se les ha apropiat per promocionar la seva pàgina web de campanya, "Gent Valenta".

24/11/2010 04:16 Política

Tant és així que ERC ha registrat el domini .cat de l'adreça web de l'MDT, www.defensadelaterra.org. D'aquesta manera, la URL "defensadelaterra.cat" trasllada l'usuari al web de campanya d'ERC, que compta també amb l'adreça www.gentvalenta.cat o www.esquerra.cat. No es tracta de cap casualitat perquè la URL té exactament el mateix nom, però és que a més al títol que apareix a la barra del navegador hi posa, literalment, "Moviment de Defensa de la Terra MDT", exactament el mateix que en l'original.

Una apropiació indeguda de l'històric nom de l'organització de l'Esquerra Independentista que ja ha estat contestada per part de l'afectada. L'MDT no en té cap dubte: "Aquesta acció s'emmarca dins la campanya de propaganda que pretén associar la nostra organització i la CUP amb Esquerra Republicana de Catalunya". L'organització demana "que s'acabi el joc brut contra l'Esquerra Independentista" i es reitera en l'afirmació que el partit "no només no pot representar l'Esquerra Independentista, sinó que amb les seves maneres de fer manipuladores, barroeres i arribistes equiparables a la de la resta de forces polítiques autonomistes, suposa, ara com ara, un autèntic tap per al desplegament d'un veritable projecte polític d'alliberament, popular, democràtic i transparent".

Segons ha pogut saber Llibertat.cat, el domini .cat del nom que Esquerra ha pres va ser activat el 24 de setembre passat, quan les estructures organitzatives del partit republicà estaven planificant la campanya electoral. El propietari del domini és www.esquerra.cat, la qual com a paraules clau del web per a motors de cerca va posar "mdt, MDT, moviment, defensa, terra"; una prova més del caràcter suplantador de l'acció.

Farta doncs que s'associïn les seves sigles amb ERC, l'MDT es mostra rotund en afirmar que es tracta d'"una clara intenció de suplantació de personalitat per obtenir rèdits polítics de l'Esquerra Independentista". En aquest sentit, relaciona l'acció amb la campanya d'intoxicació propiciada per la plataforma de suport a ERC que s'ha creat recentment i que s'ha promocionat difonent als mitjans que la majoria dels seus membres provenen de l'Esquerra Independentista.

L'MDT critica el joc brut d'ERC contra l'Esquerra Independentista

 

 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid