Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Manresa presenta les cinc persones que encapçalaran la llista de les municipals

La CUP de Manresa presenta les cinc persones que encapçalaran la llista de les municipals Adam Majó, Jordi Masdeu, Marta Gómez, Roger Canyadell i Maite Martínez encapçalaren la llista de la CUP de Manresa a les eleccions municipals del maig vinent.

Dissabte passat, la formació independentista va desvetllar la part alta de la llista, en comptes de focalitzar la presentació en l’alcaldable: “som una candidatura col·lectiva, i és molt difícil personalitzar en un sol candidat. Tot i això, cal presentar una llista, i aquesta és la nostra proposta per a construir una Manresa més justa i sostenible” va manifestar Jordi Garcés, portaveu de la CUP.

22/11/2010 02:08 Política
L’alcaldable de la CUP en les properes municipals serà Adam Majó, actual regidor i militant històric de l’independentisme manresà. En l'acte de presentació, Adam Majó va manifestar la voluntat de la CUP d'esdevenir una força decisiva en la futura configuració del consistori manresà, convertint-se en un factor a tenir en compte per part dels altres partits. Segons els càlculs de la formació independentista, l'equilibri de forces que caracteritzarà el proper mandat pot ser trencat per la CUP si aconsegueix un mínim de dos regidors. Davant la possible davallada del tripartit i la previsible majoria simple de CiU, Majó espera que la CUP sigui decisiva i pugui evitar tant les polítiques dretanes i antisocials de la coalició nacionalista com la manca d'iniciativa i la deriva espanyolista que ha caracteritzat els 16 anys de govern socialista. Segons la CUP, el tripartit ja ha demostrat que no és capaç de servir els interessos de les classes populars de la ciutat, i la seva mala gestió ha dut la ciutat a una situació desesperada, sense mitjans econòmics i sense projectes de futur. La CUP creu, a més, que la solució no passa per deixar la ciutat en mans de CiU, que proposa retallades socials i un gir a la dreta que encara empitjoraria la situació actual.
 
Majó és un militant històric de l’independentisme manresà. Actualment està acabant els estudis de Filologia Alemanya, ha estat vinculat des de molt jove a diferents moviments ciutadans. Fou membre de l’MDT, de l’Assemblea Antimilitarista del Bages, i també del col·lectiu Via Lliure. Majó compagina els estudis amb la feina de regidor i amb la pràctica del Rugbi.
 
Una CUP forta, segons  el segon de la llista Jordi Masdeu, forçaria actuacions de govern que tinguessin en compte els interessos de les classes populars, i faria viable un projecte de ciutat valent i engrescador. En els quatre anys que la formació independentista ha estat representada al consistori amb un regidor, ha aconseguit incloure en l'agenda molts dels temes del seu programa. La CUP ha remarcat que amb un sol regidor ha aconseguit acords per començar a tirar endavant temes com el carril bici, la piscina d'estiu o la conservació de la Riera de Rajadell. Si la formació independentista aconsegueix més representació, la seva influència podrà ser decisiva per desenvolupar projectes més importants, i per construir una ciutat millor, més sostenible i més justa. Masdeu també ha expressat el seu convenciment que només la CUP pot garantir un canvi real en la dinàmica política de la ciutat, ja que els membres del tripartit, esgotats i dividits, no seran capaços de plantar cara a Convergència.
 
Jordi Masdeu és llicenciat en Humanitats i actualment en l’atur. Masdeu va començar la militància política al JIR (Joves Independentistes Revolucionari/es), i també ha participat en d’altres iniciatives com el Col·lectiu Desvalls o Manresa en Bici. Vinculat des dels anys 90 a l’esquerra independentista, Masdeu apareix per primera vegada en els primers llocs de la llista electoral de la CUP.
 
Marta Gómez, membre del Jovent de l’Esquerra Independentista de Manresa, serà la número tres de la llista. Gómez ha estudiat magisteri, i actualment treballa en el món de l’educació. Va començar la seva militància política a l’Assemblea de Joves de Manresa, que després de la unió amb Maulets s’ha convertit en el JEI Manresa. Actualment, participa en la gestió de l’Ateneu Popular La Sèquia.
El número quatre serà per Roger Canyadell, tècnic municipal de Joventut i vinculat al món de l’associacionisme. Després de completar la llicenciatura en Història, es va mantenir durant temps en el moviment escolta, alhora que ha anat participant en diversos projectes culturals i mediambientals. Vinculat als moviments veïnals tant al barri de la Sagrada Família com al de les Escodines, Canyadell s’ha incorporat recentment al projecte de la CUP.

El cinquè lloc de la llista serà ocupat per Maite Martínez, llicenciada en sociologia i diplomada en treball social. Militant del JIR i de Maulets, és sòcia fundadora del Casal Popular La Fadulla de Manresa. Martínez, treballadora social, repeteix presència entre els cinc primers de la llista de la CUP a Manresa.
 
Sense oblidar la seva vocació clarament independentista, al CUP centrarà la seva actuació política durant els propers quatre anys en el desenvolupament d'una Manresa allunyada de la grisor actual, una ciutat més acollidora i on tothom hi tingui el seu lloc. L'objectiu de la CUP és aconseguir una ciutat feta des dels barris, amb la participació de la gent i on ningú no es senti maltractat. Una Manresa oberta, amb espais de socialització i d'oci no consumistes, on tothom, especialment les joves, puguin viure en llibertat. Segons els candidats independentistes, cal un gir social en les polítiques municipals, ja que la crisi ha colpejat especialment el Bages i Manresa, i des de les administracions no s'ha estat capaç de respondre a les necessitats creixents de les classes populars.

Després del punt d'inflexió que van significar les consultes populars per l'autodeterminació, la CUP  ha volgut recalcar, també, el seu compromís en la lluita per la independència. Tot i l'aparició de noves propostes sobiranistes, la CUP confia en mantenir-se com a principal referent independentista de la ciutat. En aquest sentit, l'aposta de l'esquerra independentista pel trencament incondicional amb l'Estat espanyol seguirà marcant la dinàmica política de la CUP, que confia en ser la força que decanti el consistori manresà cap a la ferma defensa del dret a decidir.
 
La CUP va fer la presentació de l’encapçalament de la llista al mig del carrer, davant la zona on està prevista la construcció de l’Àrea Residencial Estratègica de Manresa. En aquesta zona, la Generalitat de Catalunya, amb el suport de tots els partits de l’ajuntament excepte la CUP, vol construir-hi 2760 pisos nous, en l’espai que hi ha entre la Font dels Capellans i els Trullols (Bages Centre), darrere l’estació elèctrica de la Pujada Roja. Actualment, aquest projecte està aturat a la pràctica, tot i que segueixen els tràmits per a la seva implementació. La CUP ha volgut aprofitar la presentació dels candidats per denunciar aquest fet, un exemple més de la mala gestió que, segons la candidatura rupturista, ha caracteritzat el tripartit manresà. 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid