Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Barcelona se solidaritza amb la plantilla de Parcs i Jardins

La CUP de Barcelona dóna suport a les persones tancades des de fa una setmana a la seu d’aquesta empresa municipal

La formació independentista vol mostrar el seu suport i solidaritat amb el personal de l'Institut de Parcs i Jardins en la lluita pel seus drets. La CUP considera que és un acte de legítima defensa i justícia, la reivindicació que 15 persones estan duent a terme des del dijous 11 de novembre i que romanen tancades en la seu d’aquest empresa municipal, situada al carrer Tarragona, 173 de Barcelona.

19/11/2010 02:27 Laboral
La CUP de Barcelona se suma a les reclamacions de la plantilla i exigeix a la direcció de Parcs i Jardins, i en concret a la responsable de la institució la sra. Imma Mayol Beltran, el compliment del conveni en matèria de jubilacions parcial amb contracte de relleu, i l’obertura d’ofertes públiques d'ocupació.

Alhora, la formació independentista denuncia la voluntat de l’Ajuntament de privatitzar els serveis públics, tot delegant la seva explotació a empreses privades.

I és que la situació en què es troba la plantilla de Parcs i Jardins "és un bon exemple d'aquesta situació que, gràcies a les  polítiques privatitzadores de PSC i IC, i mitjançant la gestió del servei a mans d’una “Entitat Pública Empresarial”, ha vist com s’ha devaluat el servei, desregularitzat i dispersat el treball entre diversos ens, i ha comportat l’existència d’un conveni diferent al de l’administració municipal. De retruc, això ha comportat la precarització de les condicions laborals dels i les treballadors, així com la dualitat entre les que estan en plantilla i les que presten el servei, ja que aquestes últims no tenen vinculació contractual amb l’ajuntament" apunta la CUP de Barcelona
 
Per això demana que que es duguin a terme, sense més demora, "les legítimes reclamacions dels i de les treballadores de Parcs i Jardins". A més a més, d'aturar "l’actual política de privatització dels serveis públics, dels quals en defensem la titularitat municipal, així com la subrogació dels treballadors i treballadores subcontractades".
 
Així com també, anima "als i les treballadores a no defallir en la lluita pels seus drets" i insta al veïnat de Barcelona "a mostrar la seva solidaritat amb les persones que des de fa una setmana mantenen la protesta per la defensa del conveni i el respecte als drets laborals".
 
 
Parcs i Jardins en Lluita per la ocupació pública i el conveni.

La plantilla de Parcs i Jardins vol informar a la ciutadania dels incompliments de l’actual conveni que venim sofrint per part de la direcció de l’Institut i de l’Ajuntament de Barcelona, que no reconeixen el que van signar en el seu dia.

Els incompliments van des de la reducció i congelació salarial, la constant privatització i externalització de serveis i el bloqueig de l’accés a la jubilació i la contractació de personal, entre d’altres.

Fets que en definitiva, lluny de ajudar a sortir de la crisi, a crear ocupació i garantir la necessària millora en el manteniment dels espais verds, estan provocant tot el contrari.

La negativa a procedir a la jubilació parcial i a la nova contractació de personal de relleu – interinitat, està provocant:
 
-La negació del dret dels treballadors/es a una jubilació digna, provocant en molts casos situacions negatives per la salut.
-L’impediment a l’accés al treball de nous companys i companyes, en especial als joves.
-L’ eliminació de llocs de feina, es a dir més atur i més privatització.

La reducció i congelació salarial minven la capacitat de compra i de fer front a les necessitats més urgents de molts companys i companyes.


La privatització i l’externalització provoquen la reducció salarial i empitjoren les condicions de treball, el desviament dels recursos pressupostaris en benefici de les empreses privades, encarint els serveis i potenciant les practiques de frau i corrupció, donant un pitjor servei al la ciutat, per després emprendre costoses “rentades de cara”, per poder inaugurar de nou.
 
Davant del: Bloqueig de la nova negociació col•lectiva, no reconeixement del actual Conveni Col•lectiu, i en especial per la negativa a procedir a la jubilació i a la nova contractació de personal, hem considerat necessari iniciar una campanya de mobilitzacions, que en data de avui iniciem amb una “tancada – campament” a les instal•lacions de Parcs i Jardins.
 
Pel dret a la jubilació digna i per l’ocupació pública,
Per cada jubilat, un rellevista!

Barcelona, 10 de novembre de 2010
Comitè d'Empresa de Parcs i Jardins
Seccions Sindicals de CCOO, CGT, UGT i USOC 
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid