Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Presenten un manifest per la llibertat d’expressió i el dret a la informació a Lleida

Ahir a la tarda es va presentar en roda de premsa el manifest d'entitats i organitzacions "Per la llibertat d'expressió i el dret a la informació en l'espai públic de la ciutat de Lleida" signat per organitzacions i entitats de Lleida.
 
El manifest sorgeix davant la manca d'espais i mitjans públics d'expressió a la ciutat  on poder expressar les inquietuds o reivindicacions de les entitats i organitzacions de caràcter associatiu i no lucratiu i on es demana, entre d'altres, la instal·lació de cartelleres públiques per entitats no lucratives o la suspensió de les sancions imposades a diverses entitats fins que no s'hagi creat una xarxa de cartelleres públiques. 

18/11/2010 00:25 Drets i Llibertats

 

Manifest d’entitats i organitzacions per la llibertat d’expressió i el dret a la informació en l’espai públic de la ciutat de Lleida

Les entitats i organitzacions sotasignades d’aquest manifest, totes elles de caràcter associatiu i no lucratiu, ja sigui en l’àmbit social, cultural, solidari o polític, davant la manca d’espais i mitjans públics d’expressió a la ciutat de Lleida on poder informar a la ciutadania de les nostres activitats, així com poder expressar les nostres inquietuds o reivindicacions:

- Constatem la manca d’espais útils on promocionar activitats i fer arribar la informació que generem, palesada amb l’existència d’uns pocs i ineficaços pirulís habilitats a tota la ciutat, no idonis per aquesta finalitat, on les entitats es veuen obligades a competir amb les empreses professionals d’enganxada de cartells així com amb activitats que sí són de caràcter lucratiu. Aquesta mancança comporta que tot sovint la funció de cartellera per a exercir el dret a informar la ciutadania de les nostres activitats es dugui a terme en llocs on, segons les ordenances municipals vigents, no pertoca.

- Demanem a l’equip de govern la instal·lació de cartelleres públiques per a l’ús exclusiu de les entitats no lucratives, tal i com ja han fet desenes de ciutats, per tal de facilitar al teixit associatiu la promoció i divulgació de les seves activitats, que han entès com un element dinamitzador de la participació ciutadana i de l’empoderament democràtic de la societat civil. Aquests punts habilitats als carrers i places haurien d'estar ubicats tant al centre de la ciutat com a la resta de barris de forma consensuada amb tot el teixit associatiu de Lleida.

- Així mateix, entenem que cal facilitar recursos a les associacions per promocionar-se en general (espais físics de publicitat, tecnologies, espais en mitjans de comunicació com el butlletí municipal i el web de la Paeria) i generar espais de promoció de l’associacionisme no tan sols als carrers més transitats de la ciutat, si no també dins i fora de les estacions i parades dels transports públics, poliesportius municipals, centres cívics, parcs i jardins, tanques temporals que envolten llocs en obres, mercats municipals, parets exteriors de centres educatius i exteriors de biblioteques i altres equipaments municipals. Així com constatem la manca de mitjans públics i gratuïts de difusió de les nostres activitats associatives, que no tenen accés al butlletí municipal ni als mailings massius o altres mitjans digitals com la web de la Paeria.


- Sol·licitem a l’equip de govern que obri un procés participatiu per tal que les propostes de les entitats siguin plenament recollides i sigui consensuada la corresponent normativa d’ús d’aquestes imprescindibles cartelleres i d’accés als mitjans públics de difusió escrita i digital.
 
- Sol·licitem al govern municipal que retiri les multes imposades a diverses entitats per penjar cartells on segons les ordenances municipals vigents no és permès així com suspensió temporal de la seva aplicació de forma provisional fins que no s’hagi creat una xarxa de cartelleres públiques i regulat l’accés igualitari als mitjans públics de difusió.
Lleida, novembre de 2010

Entitats signants:

Agrupació Escolta Alosa, Assemblea de Joves de Lleida (AJLL), Amics de Cuba, Ateneu Popular de Ponent, Associació Lleida Decideix, Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Confederació General del Treball (CGT), Casal Independentista d’Agitació Cultural Ocell Negre, Col·lectiu Cultural Cap-Pont, Grup Cultural Garrigues, IPCENA, Joventuts d’Esquerra Republicana (JERC), Òmnium Cultural, Patronat del Corpus de Lleida, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid