Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Emotiu acte de rebuig a l'enderrocament del cinema de Navàs

La CUP de Navàs ha fet una valoració positiva de la convocatòriai ha volgut agraïr molt sincerament l'assistència a l'acte així com a totes les persones que al llarg de tot el procés de reivindicació han defensat la supervivència de l'antic cine.
 
Més d'una cinquantena de navassencs i navassenques van participar ahir a l'encesa simbòlica d'espelmes que organitzava la CUP de Navàs per rebutjar l'enderroc del Cine que ha anunciat l'Ajuntament.

17/11/2010 10:42 Territori
L'acte va tenir de teló de fons la canço Campanades a Morts de Lluís Llach, s'hi va llegir un manifest i el so de les gralles van tancar l'acte reivindicatiu. L'acte volia mostrar el rebuig d'una part important dels vilatans de Navàs, i donar missatge més de rebutg a l'equip de govern, perquè canvii el seu posicionament de destrucció del patrimoni cultural i històric. Per la CUP, "l'enderroc és un decisió política que desprèn alè de menypreu a la nostra memòria històrica, i a la classe treballadora d'aleshores i d'ara".
 
Creu també que "l'equip de govern ha sentenciat a mort el cine, i amb això part de la memòria històrica navassenca". Així, la CUP afirma que "els successius ajuntaments tant franquistes com post-franquistes han anat destruint el patrimoni històric i arquitectònic del nostre passat recent (edificis modernistes, les antigues bòbiles i les seves xemeneies o la caseta de l'antiga estació de ferrocarril, per nomenar-ne alguns). Ara han decidit enderrocar el cine, un gest que, sense cap mena de dubte, porta a l'actual equip de govern i els seus màxims responsables a sumar-se a la lògica de la destrucció del la nostra memòria històrica i de la dignitat de la classe treballadora navassenca".
 
L'acte, que va aixecar força espectació mediàtica  (TV3, Canal N, Regió 7, Manresainfo,...), va escenificar un cop més que una part importants dels navassencs i navassenques són contraris al seu enderroc. En aquest sentit, la formació, reclama "que l'equip de govern sàpiga escoltar la gent i canvii la decisió d'enderrocar el cine, encara que pugui perdre la subvenció. La CUP creu que en realitat els diners no es perdiren perquè quedarien igualment a les arques públiques, encara que siguin les estatals, i se'n podria fer un molt millor ús, sobretot en moments de crisi com els que estem passant".  
 
La CUP ha fet una valoració positiva de la convocatòriai ha volgut agraïr molt sincerament l'assistència a l'acte així com a totes les persones que al llarg de tot el procés de reivindicació han defensat la supervivència de l'antic cine. La CUP continuarà la lluita per evitar l'enderroc fins
l'últim moment.
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid