Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP no dóna suport a cap de les candidatures que es presenten a les eleccions del 28-N

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha manifestat aquest dilluns en un comunicat que no dóna suport a cap de les candidatures que concorreran a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 28 de novembre.
 
En aquest sentit, atès la manca d'un referent electoral que defensi els valors de la formació, la CUP fa una crida per "enfortir les estructures organitzatives que treballen per la construcció d'uns Països Catalans lliures i socialistes".
  

15/11/2010 10:48 Política
Tot amb tot, per la candidatura no és del tot rellevant "dipositar una papereta cada quatre anys", ja que el camí cap a la independència "passa per l'organització i la lluita", de manera que demana sumar-se a les files de la formació. 

Així, la CUP manté la decisió de no concórrer a les eleccions autonòmiques, seguint les resolucions preses a l'Assemblea Nacional que la formació va celebrar el juny de l'any passat. Pel que fa a les crides a la unitat independentista que s'estan fent -tot i que no s'estan complint-, la CUP remarca que es tracta d'uns plantejaments "exclusivament institucionals". La candidatura afirma que "han arraconat -poc o molt- els Països Catalans com a marc nacional de referència" i que han mostrat "un profund menyspreu envers les plataformes impulsores de les consultes sobre la independència, fent-les servir com a trampolí per a les seves propostes electorals".

No descarta sobrepassar l'àmbit local

La CUP no descarta concórrer en un futur en uns comicis que sobrepassin l'àmbit local en el que es mou actualment, com ara unes eleccions autonòmiques. Amb tot, proposa com a objectiu prioritari l'enfortiment i l'extensió de les experiències municipalistes de l'esquerra independentista. Al seu torn, es marca com a repte seguir impulsant un moviment popular a favor de la independència del conjunt dels Països Catalans que doni continuïtat a les plataformes locals que han organitzat consultes sobre la independència.

Auge independentista

Malgrat que la formació va decidir no concórrer a les eleccions autonòmiques per  tal de consolidar la seva implantació territorial, reconeix que durant el darrer any "el panorama polític ha canviat força" arran de les consultes sobre la independència que la CUP va impulsar a Arenys de Munt. En aquest sentit, assenyala que el nou cicle de mobilitzacions "s'ha vist reforçat per l'exhauriment del model autonòmic dels darrers 30 anys". En aquest sentit posa l'accent en els nombrosos episodis de corrupció, les retallades de drets nacionals (sentència contra l'Estatut), socials i laborals imposades pel govern espanyol i la ineptitud i l'immobilisme de totes les opcions polítiques representades als Parlaments autonòmics.
 

Per tot això l'organització evidencia que s'ha produït una extensió de la consciència independentista que "ni la CUP ni cap altra sigla política pot liderar per si sola". La formació assegura que la lluita institucional, als municipis i parlaments autonòmics "no avançarà si al carrer no hi ha un moviment independentista, popular, de base i organitzat territorialment arreu dels Països Catalans". Paral·lelament, destaca la importància del treball local i municipal en la lluita per la independència, tal com ha quedat demostrat en el procés de les consultes.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid