Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un veí de l'Hospitalet de Llobregat se suïcida abans de ser desnonat per ADIGSA

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, la Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya i l'Observatori de Drets Econòmics i Socials posaran una queixa a l’ONU

Ahir un home de 45 anys i veí de l'Hospitalet de Llobrega es va suïcidar en ple carrer, al costat de l’habitatge on vivia, propietat de l’empresa pública ADIGSA i del que havia de ser desnonat per ordre judicial de forma imminent. L'home, amb parella i una filla menor d'edat, havia ocupat un pis propietat d'ADIGSA.

12/11/2010 22:34 Territori

I és que no podia anar pagant el lloguer per la seva situació d'atur. Amb l'amenaça de desnonament de l'agència del govern que gestiona els habitatges socials, la família va sol·licitat plaça en un alberg municipal, cosa que els van negar els serveis socials de l'ajuntament. 

Comunicat

L'Observatori DESC, la CONFAVC i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca enviaran una queixa a Nacions Unides pel cas del veï que es va suicidar abans de ser desnonat per l'empresa pública ADIGSA.


Ahir dijous 11 de novembre coneixíem la terrible noticia de que M.P., veí de l'Hospitalet (Barcelona), es suïcidava en ple carrer, al costat de l’habitatge on  vivia, propietat de l’empresa pública ADIGSA i del que havia de ser desnonat per ordre judicial de forma imminent. M.P. deixa dona i una filla.


Segons les informacions publicades pels mitjans de comunicació, M.P. i la seva família van ser desnonats del seu anterior habitatge per no poder pagar el lloguer, després de quedar a l’atur. En no tenir allotjament alternatiu, fa 9 mesos van ocupar un dels habitatges buits que ADIGSA té al barri de Gornal. Davant l’ocupació, ADIGSA va començar un procediment judicial per desnonar la família. M.P. Va acudir reiteradament a l’administració per demanar un reallotjament o si més no una pròrroga del desnonament, obtenint només negatives. Desesperat, ahir va posar fi a la seva vida.


Davant aquest fets, les entitats signants DENUNCIEM:
    •    Que resulta inacceptable que cap persona quedi al carrer per motius econòmics, però encara resulta més intolerable que, com en el present cas, sigui desnonada per la mateixa administració pública sense que se li hagi ofert cap reallotjament alternatiu.
    •    Que en l'actual context de crisi econòmica, amb més d'un 20% de població a l'atur, i la conseqüent dificultat de pagament del lloguer o la quota hipotecària, ens temem que el cas de l'Hospitalet no sigui l'únic ni el darrer. En aquest sentit, les entitats signants venim denunciant les més de 44.000 execucions hipotecàries que s'han produit a Catalunya des de l'esclat de la crisi al 2007, a les quals cal sumar els milers de desnonaments per impagament del lloguer.
    •    Que els desnonaments que estan deixant milers de famílies sense recursos al carrer es produeixen en un context on no hi ha manca d'habitatges. A Catalunya hi ha milers de pisos buits, la majoria dels quals en mans de grans propietaris (entitats financeres, grans fortunes, immobiliàries i constructores) i fins i tot de la mateixa administració pública. Això és possible per una legislació i unes polítiques que prioritzen la propietat per sobre de la funció social de l'habitatge, violant així el mandat constitucional de garantir un habitatge digne i impedir l’especulació.


Davant aquests fets EXIGIM:
    •    Exigim que la família de M.P. pugui mantenir-se de forma estable en el seu actual habitatge o sigui immediatament reallotjada en un habitatge digne i adequat, al igual que la resta de famílies afectades que es troben en el mateix immoble de Gornal.
    •    Exigim que les administracions posin tots els esforços i els recursos necessaris per fer efectiu el dret fonamental a un habitatge digne, tal i com obliga l'art. 26 de l'Estatut de Catalunya, l'art. 47 de la Constitució espanyola i l'article 11 del Pacte Internacional de Drets Econòmics, Socials i Culturals ratificat per l'estat espanyol. Això passa per recórrer al desnonament només en darrera instància, i en cas que aquest sigui inevitable, garantir el reallotjament digne i adequat, tal i com estableixen els compromisos internacionals assumits en matèria de drets humans com ara, entre d’altres, l'Observació núm. 7 del Comitè DESC de Nacions Unides.
    •    Instem a les administracions estatals, autonòmica i locals a prendre la iniciativa en la garantia dels drets socials com el dret a l'habitatge, prenent com a referent les millors pràctiques que es donen a països del nostre entorn. Per exemple el cas de França, on hi ha una moratòria de desnonaments durant tot el període hivernal, i algunes ciutats del mateix país, com Bobigny, han tret ordenances que impedeixen els desnonaments per motius econòmics.
    •    Animem als veïns i veïnes de Catalunya a no rendir-se davant les dificultats i injustícies generades per la crisi, i a organitzar-se per fer-hi front, a a través d'iniciatives com la campanya Stop Desnonaments iniciada recentment per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca en col·laboració amb les associacions veïnals i altres entitats que s'hi vulguin sumar.
Les entitats signants fem arribar el nostre més sincer condol a la familia de M.P. i anunciem que farem arribar una queixa formal a la Relatoria pel Dret a un Habitatge Digne de Nacions Unides per aquest cas.

 

Per saber-ne més:

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca impedeix un desnonament a la Bisbal del Penedès

 

 

 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid