Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP se solidaritza amb el poble sahrauí

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) contempla amb preocupació la situació del Sàhara Occidental, fortament oprimit pel Marroc i que en els darrers dies està vivint l'atac més sagnant contra les seves aspiracions de llibertat. Morts, ferits, desapareguts i torturats és el preu que ha de pagar el poble sahrauí. En aquest sentit, la formació dóna suport a totes les mobilitzacions de suport que s'estan convocant arreu dels Països Catalans.

A Vilanova i la Geltrú el ple de l'Ajuntament va rebutjar en bloc una moció d'urgència de la CUP condemnant l'atac militant del Marroc. 

11/11/2010 09:21 Política

 

Mataró

Davant de l'atac de les forces militars i policials marroquines contra el camp saharià de Gdeim Izik, el passat 8 de novembre, i davant la repressió contra la població civil sahariana i els greu incidents registrats a l'Al-Aiun, amb 11 morts, 723 ferits i 159 desapareguts.

Manifestem el nostre suport a les autoritats de la República Àrab Democràtica Saharauí (RASD) i a la lluita dels saharauís en els territoris ocupats il·legalment pel Regne del Marroc, amb la complicitat de l'Estat espanyol. Alhora, denunciem els atacs contra la població civil i reclamem la resolució pacífica d'aquest conflicte mitjançant l'exercici del dret d'Autodeterminació, tal i com ja contemplen les resolucions de l'ONU, perquè el poble saharauí pugui decidir lliurement si vol ser independent o no.

Conseqüentment, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Mataró dóna suport a totes les mostres de solidaritat envers el poble saharià i fa una crida a tota la ciutadania perquè participi a la concentració a favor de la llibertat del Sàhara davant de l'Ajuntament de Mataró, dimecres 10 de novembre a les a les 19:30h.

Vilanova i la Geltrú

El Ple de dilluns 8 de novembre va rebutjar en bloc la moció d'urgència que la Candidatura d'Unitat Popular va presentar en resposta a l'atac militar del Marroc d'aquell mateix matí. Degut a la immediatesa dels fets, la CUP va considerar pertinent plantejar al Ple una moció per la via d'urgència que deixés clara la condemna de l'Ajuntament de Vilanova a la violació sistemàtica que el Rgne del Marroc comet als Territoris Ocupats Sahrauís i el compromís del consistori amb una solució al conflicte en termes de pau i autodeterminació.

No obstant això, tots els grups van rebutjar les raons de la CUP per haver utilitzar la via d'urgència, al·legant que no havien tingut temps per llegir-se la moció. Per la seva banda, la CUP es va mostrar indignada per l'excusa i va forçar que s'arribés a la votació de la urgència de la moció, que va confirmar en vots l'aïllament de la CUP en voler impulsar una condemna ràpida de l'atac militar marroquí al camp sahraui de Gdeim Izik. Concentració de solidaritat amb el poble sahrauí

La moció també demanava el suport del Ple a la convocatòria d'una concentració de rebuig a l'atac militar de l'exèrcit marroquí. Malgrat que la moció va ser rebutjada per govern i oposició, la convocatòria ha quedat igualment convocada per dimecres a les 20h a la Plaça de la Vila sota el lema "Pau i autodeterminació per al Sàhara Occidental".  

Girona

Emplaça a la ciutadania a secundar la convocatòria de l'ACAPS a la plaça del Vi. Emplaça al Ple de l'Ajuntament de Girona a subscriure una declaració de condemna contra l'agressió de l'estat marroquí i en defensa de la lluita del poble saharaui per la independència.

Davant de l’atac de les forces militars i policials marroquines contra el camp saharià de Gdeim Izik, el passat 8 de novembre, i davant la repressió contra la població civil sahariana i els greu incidents registrats a l’Al-Aiun, amb 11 morts, 723 ferits i 159 desapareguts.

Volem expressar el nostre més enèrgic recolzament a  la República Àrab Democràtica Saharauí (RASD) i a la  lluita heroica poble saharauí en els territoris ocupats il·legalment pel Regne del Marroc, amb la complicitat de l’Estat espanyol. 

Denunciem també l'agressió i els atacs organitzats  contra la població civil per part de les forces policials i militars marroquines  i reclamem la resolució pacífica d’aquest conflicte mitjançant l’exercici del dret d’Autodeterminació, tal i com ja contemplen les resolucions de l’ONU. Els drets nacionals del poble saharaui s'han de poder exercir lliurement i sense ingerències del Marroc ni de l'antiga potència colonia, en aquest cas l'estat espanyol.  

 

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Girona dóna suport a totes les mostres de solidaritat envers el poble saharià i fa una crida a partits, entitats, sindicats, ciutadania perquè participi a la concentració a favor de la llibertat del Sàhara a la plaça del vi demà dijous a 2/4 de 8 del vespre convocada per l'Associació Catalana d'Amics del Poble Saharaui. Finalment la CUP emplaça als grups municipals amb representació a l'Ajuntament de Girona a promoure una moció on es condemni l'agressió de les forces de l'ordre marroquines i en defensa dels drets nacionals del poble saharaui.

 

Sabadell

Els últims dies i hores, l’exèrcit del regne alauita ha atacat per terra i aire el campament sahrauí de Gdaim Izik, situat als afores d’Al-Aaiun, on milers de famílies reclamaven millores en les pèssimes condicions de vida. La repressió s’ha estès als carrers d’Al-Aaiun i d’altres pobles sahrauís, on la gent ha pres els carrers per fer front, per enèsima vegada, als atacs de les forces d’ocupació marroquines que ja han provocat vàries víctimes mortals i centenars de ferits.

Davant d’aquests fets, i recordant que la nostra ciutat està agermanada amb el municipi d’Argub, al sud dels territoris ocupats de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), la Candidatura d’Unitat Popular de Sabadell volem fer pública la nostra posició:
 
- Condemnem els atacs terroristes de l’exèrcit marroquí, ens solidaritzem plenament amb el poble sahrauí, i denunciem que el no posicionament del govern espanyol és complicitat criminal.

- Exigim al consistori sabadellenc que condemni enèrgicament els atacs de les forces d’ocupació marroquines sobre el poble de la RASD, i que es solidaritzi amb els homes i dones que lluiten per la llibertat del poble sahrauí.

- Demanem que l’Ajuntament de Sabadell pressioni activament a les instàncies corresponents per tal que aquestes deixin de posposar reiteradament una resolució ferma sobre aquest conflicte, moguin fitxa i es pugui celebrar immediatament el Referèndum d’Autodeterminació que el poble sahrauí, com el poble català, té tot el dret de dur a terme lliure i democràticament.

- Demanem que l’Ajuntament de Sabadell es posicioni públicament a favor de la independència de la totalitat de la República Àrab Sahrauí Democràtica, car aquesta és la voluntat de la immensa majoria d’aquest poble.

- Demanem que l’Ajuntament de Sabadell exerciti de ciutat agermanada i, a través de la vila d’Argub, ajudi a la població sahrauí atacada amb tot el què pugui.
 
Vic
 
Davant de l’atac de les forces militars i policials marroquines contra el camp sahrauí de Gdeim Izik, el passat 8 de novembre, i davant la repressió contra la població civil sahrauí i els greus incidents registrats a l’Al-Aiun, amb 19 morts, centenars de ferits imés de 700 detinguts, manifestem el nostre suport a les autoritats de la República Àrab Democràtica Saharauí (RASD) i a la lluita dels saharauís en els territoris ocupats il·legalment pel Regne del Marroc, amb la complicitat de l’Estat espanyol.
 
Alhora, denunciem els atacs contra la població civil i reclamem la resolució pacífica d’aquestconflicte mitjançant l’exercici del dret d’Autodeterminació, tal i com ja contemplen les resolucions de l’ONU, perquè el poble sahrauí pugui decidir lliurement si vol ser independent o no.Conseqüentment, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP-Vic) dóna suport a totes les mostres de solidaritat envers el poble sahrauí.
 
Per saber-ne més:
 
 
 
 
 

 



Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid