Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
11 morts, 723 ferits i 159 desapareguts sahrauís, darrer balanç a al-Aaiun

11 sahrauís morts, 723 ferits i 159 desapareguts. Aquest és el darrer balanç que ha fet el Front Polisari arran de l'atac de la policia marroquina a al-Aaiun.

Segons el Front Polisari, el Marroc "no dubta a cometre un assassinat covard" i l'equipara a l'apartheid i al nazisme. El nombre de sahrauís mort s'eleva a onze persones, mentre que el de ferits és de 723, tot i que assenyala que segurament són més.

09/11/2010 18:47 Internacional
D'altra banda, hi ha 159 sahrauís més que són buscats per les seves famílies, i aquests podrien afegir-se al llistat de difunts. Les forces marroquines segueixen sequejant centenars de cases, botigues i cotxes dels sahrauís, "bàrbara agressió" que segons assegura el moviment independentista sahrauí va en augment.
 
En aquest sentit, denuncia que les forces policials marroquines han utilitzat '"oc real, gasos lacrimògens, pals, pedres i canons d'aigua" contra la població civil.
 
El Front Polisari denuncia que l'assalt marroquí ha estat "acuradament preparat" per les forces d'ocupació i els serveis d'intel·ligència, que apliquen, assegura, "la tortura, la liquidació física i l'extinció". A més, condemna també l'expulsió dels periodistes estrangers d'al-Aaiun i del campament, així com les deportacions d'eurodiputats i representants de la societat civil. I és que '"'assassió no pot acceptar la presència de testimonis molestos", assenyala el Front Polisari.
 
Per saber-ne més:
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid