Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP també es desmarca del grup de suport a ERC

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha fet públic un comunicat on condemna la suposada vinculació de militància de l'organització al grup "Entesa Nacional", creat de cara a les eleccions per donar suport a ERC.

Tal com també ha fet l'MDT, la CUP es desmarca així de la plataforma encapçalada pel delegat del Govern a la Catalunya Central i president de l'Entesa pel Progrés Municipal (EPM), Jordi Fàbrega, i cinc persones més que han estès rumors sobre un suposat suport de membres provinents de les diferents organitzacions de l'Esquerra Independentista.

09/11/2010 14:59 Política

Cal destacar que l'única persona d'una candidatura vinculada a la CUP que ha donat suport a aquesta plataforma és Ramon Moragues, militant d'UM9 de Sant Pere de Ribes, i persona que va pugnar perquè la CUP no es presentés a les eleccions autonòmiques d'aquest novembre. En aquest sentit, la CUP lamenta que ERC "hagi de recórrer a maniobres confusionistes, tot utilitzant la CUP i l'esquerra independentista per tal de justificar uns anys de govern nefastos". 

La CUP remarca que la credibilitat d'ERC "ha quedat molt tocada" en el tripartit, durant el qual s'han produït "retrocessos en els àmbits socials i nacionals", així com "polítiques socials regressives" i afirma també que s'ha organitzat "el desmantellament de serveis públics com la sanitat o l'educació".

En aquest sentit, la CUP remarca que no donarà suport a cap formació política a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 28 de novembre ja que no hi ha "cap partit que defensi un programa de construcció nacional i de transformació social per als Països Catalans". D'aquesta manera, la formació considera que les candidatures existents presenten "els mateixos vicis que la política catalana ha tingut els darrers 30 anys: gestió de l'autonomia, regionalisme, desmobilització popular, submissió al model econòmic i social neoliberal i clientelisme".

La CUP anuncia així el seu compromís amb convertir-se "en una organització d'abast nacional, amb implantació arreu dels Països Catalans, enfortint els lligams amb l'esquerra independentista i els moviments populars més actius". Amb la mirada posada en les eleccions municipals de l'any que ve, l'organització lamenta que les crides a la unitat electoral fetes per diferents sectors de l'independentisme s'han significat "per plantejaments d'ordre i exclusivament institucionals, que han arraconat els Països Catalans com a marc nacional de referència, i que han menyspreat i utilitzat les plataformes impulsores de les consultes per la independència de forma oportunista com a trampolí dels seus tripijocs electorals", en referència a aquesta darrera plataforma vinculada a ERC.

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid