Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Unió de Pagesos denuncia preus del conill per sota dels fixats a Lidl i Carrefour

 Els sindicat Unió de Pagesos ha denunciat Lidl i Carrefour per  incompliment de la normativa en les seves ofertes de venda de conill. Aquestes empreses no han respectat la legislació en matèries de competència, comerç i drets dels consumidors.

Lidl va oferir carn de conill 42 cèntims per sota del preu fixat a la llotja i Carrefour el va fixar 26 cèntims més del preu a la llotja. El coordinador comarcal d'Unió de Pagesos al Bages, Joan Tatjé, ha explicat que les empreses Lidl i Carrefour han fet ofertes de carn d'aquest producte per sota del preu que fixa a la llotja del conill de Bellpuig (Urgell).

08/11/2010 20:33 Economia

El sindicat recorda que Carrefour va oferir conill a 3,90 euros el quilo el mes passat, segons apareixia al fulletó de promocions de la cadena mentre a la Llotja de Bellpuig el preu en origen del conill es va fixar en 3,64 euros el quilo, i la setmana anterior, a 3,45 euros el quilo. Aquesta pràctica comercial s’ha denunciat a l’Autoritat Catalana de la Competència per presumpte abús de posició de domini, pel fet d'imposar els preus als seus proveïdors, o bé per competència deslleial.

L’empresa Lidl va oferir conill a 3,33 euros el quilo durant l'octubre. En la mateixa setmana, el preu del conill fixat per la Llotja de Bellpuig va ser de 3,82 euros el quilo. En aquest cas, Unió de Pagesos ha presentat una denúncia a l’Autoritat Catalana de la Competència per presumpta conducta col•lusòria com a conducta paral•lela a la de Carrefour, o per competència deslleial.



Davant d'això, Unió de Pagesos ha presentat denúncia contra Lidl i Carrefour davant les autoritats de Catalunya que vetllen per la competència, el comerç i els drets dels consumidors per presumpte incompliment de la normativa en les seves ofertes de venda de conill. Concretament a l’Agència Catalana de Consum per presumpta publicitat enganyosa, ja que no asseguraven demanda dels consumidors, perquè l’oferta de la setmana de l'oferta es va esgotar en poc temps.

 El sindicat del camp exigeix al Govern que garanteixi el compliment de les normatives que regulen les obligacions i els drets del mercat davant aquests abusos il•legals en la resta de la cadena alimentària. Per a Unió de Pagesos, aquesta és una de les prioritats per aconseguir consolidar la pagesia professional a Catalunya.

 

 


 

 

 

 

 

Per saber-ne més 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid