Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els membres de l'obra "Zero Responsables" lliuren la recaptació a les víctimes del Metro

El fenomen “Zero Responsables” ha arribat fins i tot a les xarxes socials, amb  el lema “Zero Responsables al Talia”
 
A les 7 de la vesprada, el col·lectiu de professionals de l'obra teatral "Zero Responsable" lliurarà a l'Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol (AVM3J) l'import de l'entrada simbòlica recaptada en la funcions del Teatre Micalet que puja a 4.430 euros. L'acte es farà durant la 49è concentració que es realitza a la plaça de la Verge de València, en homenatge a les 43 víctimes de l'accident. Per la seva banda, l'AVM3 ha preparat un manifest d'agraïment que es llegirà aquest vespre

 

03/11/2010 11:28 Drets i Llibertats
En el seu retorn als escenaris de València, després de la seua estrena al juliol a la Universitat de València, es van tornar a repetir les llargues cues davant la guixeta, el cartell de “entrades exahurides” i les ovacions del públic emocionat amb la proposta escènica en què més de 40 professionals del teatre plantejaven un espectacle que reflexionava al voltant de l’assumpció de responsabilitats davant d’un fet com l’accident de metro de València, que es va saldar amb 43 morts, 47 ferits i 0 responsables.

El balanç que fa el col.lectiu Zero Responsables, que també ha portat l’obra a la Universitat Jaume I de Castelló, és de satisfacció absoluta amb l’experiència. Agraeixen el suport rebut de la AVM3J i el del públic assistent, així com la comprensió d’aquells que es van quedar sense poder presenciar la funció per estar complet l’aforament cada dia. No descarten tornar a representar a València o en les nombroses poblacions que s’han interessat per la proposta, si les condicions necessàries per a això es donen. Cal assenyalar que el fenomen “Zero Responsables” ha arribat fins i tot a les xarxes socials, on amb l’esdeveniment “Zero Responsables al Talia” i davant nombrosa demanda del públic que volia veure l’obra es reclamava la representació en els teatres dependents de la Generalitat Valenciana.
 
'Zero responsables' és una obra conjunta, creada a partir de les propostes d'un grup de dramaturgs valencians, que es va començar a gestar a final del 2009 amb el propòsit de fer 'un exercici contra la desmemòria i el desinterès que sobre l'accident ha fet una gran part de la societat valenciana' i també un exercici de denúncia de 'la indiferència i escassa responsabilitat del Consell; no podíem restar indiferents', en paraules de Josep Lluís Sirera, un dels autors. L'obra reflexiona sobre el tràgic accident del metro de València, fa quatre anys, que se saldà amb la mort de quaranta-tres persones.
 
En total, hi col·laboren desinteressadament una cinquantena de professionals del sector teatral valencià. Hi participen, per ordre alfabètic: Carlos Belizón, Pau Blanco, Esther Bosque, Juli Cantó, Jerónimo Cornelles, Nacho Diago, Juli Disla, Rosanna Espinós, Amparo Fernández, Mamen García, Vicky Garrigues, Xavo Giménez, Jordi Gomar, Xus Gomar, Enric Juezas, Héctor Juezas, Lorena López, Dani Machancoses, Pati Martínez, Amparo Mayor, Pedro Montalbán, Marino Muñoz, Gabi Ochoa, Amparo Oltra, Patricia Pardo, Jaume Pérez, Jorge Picó, Jaume Policarpo, Xavier Puchades, Pep Ricart, Ximo Rojo, Arturo Sánchez Velasco, Inma Sancho, Carles Sanjaime, Josep Lluís Sirera, Rodolf Sirera, Begoña Tena, Laura Useleti, Sergio Villanueva, Eva Zapico i Paco Zarzoso.
 

Per saber-ne més:

Nova concentració a València per demanar respostes sobre l'accident del Metro 

Una universitat anglesa premia un treball sobre la injustícia que van patir les víctimes del Metro 

Estrena de "Zero Responsables", una reflexió sobre el tràgic accident del Metro a València 

Acte emotiu en la commemoració del 4t aniversari de l'accident del Metro de València 

Quatre anys de l'accident del metro de València i cap autoritat no reconeix la seva responsabilitat 

Un miler de persones al concert-homenatge a les víctimes del metro de València 

40à concentració: Acte emotiu per les víctimes del metro de València 

Accident del metro de València: 40 concentracions i cap responsabilitat  
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid