Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Barça desallotja a la força els veïns d'una masia que té en propietat a l'Hospitalet

"Ens han desallotjat com gossos". Així és la manera com un dels veïns que vivia a la masia de Can Rigalt, que el Barça té en propietat a Collblanc (L'Hospitalet) ha assegurat que l'han desallotjat del lloc on vivia. Els veïns expulsats de la que fins ara era casa seva són gitanos romanesos. La masia és patrimoni de l'Hospitalet i fa anys que hauria d'haver estat rehabilitada.

El Barça ha tapiat Can Rigalt després que la Guàrdia Urbana fes marxar la vintena d'ocupants de la masia, que està en runes, a primera hora del matí.

28/10/2010 02:36 Territori
Poc després hi han acudit els treballadors de dues empreses subcontractades pel Barça que habitualment presten serveis de manteniment al club esportiu.
 
A més de quedar-se sense casa, els veïns s'han quedat també sense els seus objectes personals, ja que els operaris han tret els nombrosos mobles, estris i roba que hi havia dins la casa i uns camions se'ls han endut. Els operaris també han tancat els forats que els ocupants van fer a la tanca que envolta el perímetre de la masia per accedir-hi, i han tapiat portes i finestres.

Aquesta masia ha viscut unes cinc ocupacions des de fa uns anys. La major part dels ocupants, molts d'ells gitanos romanesos, s'hi van instal·lar fa uns mesos després de ser desallotjats de les barraques que ocupaven a la mateixa carretera de Collblanc, uns metres més al nord.

El cas és que l'edifici desallotjat és del segle XVI i està catalogat com a patrimoni de l'Hospitalet i es manté en ruïnes ja que l'any 2004 l'ajuntament de la població va cedir l'edifici al Barça i encara és hora que es rehabiliti.

A més, cal destacar que Can Rigalt és una zona que l'any 1976 va ser qualificada de zona verda pel pla general d'ordenació urbana de l'Hospitalet. El Barça va fer efectiva la compar de 55.000 metres quadrats de terreny d'aquesta zona l'any 1997, quan ja estaven catalogats com a "reserva d'espais i de sistemes de caràcter metropolità".

El Barça va decidir invertir en una part dels terrenys per urbanitzar-los i transformar-los, de manera que es van revaloritzar. El que eren uns terrenys sense ús definit van passar a ser uns terrenys a punt per urbanitzar, "amb una previsió de més de 34.000 metres quadrats de sòl edificable d'habitatge lliure, amb un valor aproximat de 111 milions d'euros". 

Can Rigalt fa anys que s'havia d'haver convertit en un parc metropolità, amb parc verd de 7.000 metres quadrats, un miler d'habitatges nous, un hotel i diversos equipaments. Així es desprèn d'un conveni per la transformació urbanística de Can Rigalt que van signar l'any 2004 el llavors alcalde de l'Hospitalet, Celestino Corbacho, el llavors president del FC Barcelona, Joan Laporta, i el director de Fecsa Endesa, Josep Maria Rovira, ja que un altre dels acords era soterrar les línies d'alta tensió presents a la zona. S'hi havien de construir 1.000 habitatges. El projecte havia d'estar llest l'any 2008. No només no s'ha dut a terme la urbanització, sinó que la zona s'ha deixat abandonar fins a tal punt que una masia que és patrimoni artístic de la ciutat -i propietat única del FC Barcelona- ha quedat en ruïnes, que és on vivien les persones desallotjades.

Per saber-ne més:

Les entitats ecologistes celebren la resolució de Medi Ambient sobre Barça Parc 

El Departament de Medi Ambient atura el macroprojecte del Barça Parc a Viladecans 

Maulets: "FCB, més que un club una empresa constructora" 

"La Directa" destapa la tupinada del 'Barça Parc'

Maulets desplega una pancarta davant PSOE i ICV denunciant les agressions al Delta 

Maulets del Baix Llobregat porten carbó a les entitats que "destrueixen el delta" 

Maulets del Baix Llobregat comencen una campanya de denúncia pel macroprojecte del Barça Parc 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid