Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Unes 150 persones passegen la flama del Correllengua per l'avinguda del País Valencià de Torrent

Amb un ambient festiu i al so de les dolçaines i els tabalets que entonaven melodies com la del cant dels Maulets, més de 150 persones van recorrer l'avinguda del País Valencià de Torrent. Nom de l'avinguda que s'ha tornat a reivindicar, ja que l'equip de govern municipal el canvià pel nom d'avinguda al Vedat, després d'una consulta plena d'irregularitats.

La cercavila es va iniciar a la plaça del Canonge va transcórrer fins a l'estació de metro en el que ha estat la 4a edició consecutiva del Correllengua a Torrent. Finalment, l'acte s'ha clos amb una emotiva cantada d'albades i la interpretació de la muixaranga.

24/10/2010 02:46 Llengua
Enguany la reivindicació s'ha centrat en tres eixos. El record de la figura d'Enric Valor, un dels valencians més iŀlustres i que més varen donar exemple en la defensa de la nostra llengua, cultura i territori, en el desé aniversari de la seua mort, que era el motiu del Correllengua general que recorre totes les terres de parla catalana; la defensa del valencià davant dels atacs del govern antivalencià de la Generalitat, amb la retallada del 40% de les ajudes, que ja eren més que escasses, al foment de la llengua i 100.000 xiquets i joves que no podran estudiar en valencià tot i haver estat la seua tria, i, finalment, la reivindicació local del nom d'avinguda del País Valencià per a la principal artèria de Torrent, que l'equip de govern municipal canvià de manera antidemocràtica al nom d'avinguda al Vedat amb la clara intenció d'esborrar qualsevol rastre de valenciania i orgull de ser valencià de la nostra ciutat.
 

Per saber-ne més

Un cap de setmana amb diversitat d'actes arreu a l'entorn del Correllengua 2010

El Correllengua al seu pas per Morella reivindica les emissions de TV3 

Correllengua 2010 a Guardamar: quinze anys i en homenatge a Enric Valor 

Balaguer acull l'acte central del Correllengua a la Noguera 

El Correllengua a Rubí coincidirà amb la consulta sobre la independència 

El Correllengua aplega centenars de persones a Mataró en defensa i promoció de la llengua 

L'Esquerra Independentista de la Safor fan una crida a participar al Correllengua 

Acte central del Correllengua 2010 al Principat 

Més de 400 persones a l'acte d'inici de la 14a edició del Correllengua a Arenys de Mar 

Comença la 14a edició del Correllengua amb l'homenatge Espriu en el 25è aniversari de la seva mort 

El Correllengua 2010 s'inicia amb un homenatge a Salvador Espriu a la localitat d'Arenys de Mar  
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid