Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Noves detencions contra independentistes a Galícia

Si fa uns dies anunciàvem que l'ofensiva repressiva contra el moviment independentista arribava també a Galícia -aguditzada sobretot arran de la vaga general-, amb el pas dels dies sembla confirmar-se que l'estat espanyol ha aguditzat la seva persecució contra l'esquerra independentista revolucionària dels pobles oprimits.

Dijous passat les forces d'ocupació espanyoles van detenir a Compostel·la José Miguel Cuba, membre d'AGIR, una organització estudiantil de l'esquerra independentista gallega.

23/10/2010 16:59 Drets i Llibertats

Cuba va ser requerit per la policia espanyola perquè acudís a la comissaria per prendre-hi declaració per uns suposats fet ocorreguts durant el desenvolupament de la vaga general del dia 29 de setembre, dia en què el detingut i altres membres d'un piquet informatiu van ser identificats.

Cuba es va presentar a comissaria amb diversos companys. Després d'acollir-se al dret de no declarar se li va comunicar que estava detingut per no col·laborar amb la "investigació". Cuba va declarar i va ser alliberat unes hores després. Se l'acusa d'haver participat en un enfrontament amb un vehicle que intentava expulsar els piquets del sindicat CIG de la carretera per on circulava. Els manifestants van impedir que es produís un atropellament i la policia va identificar tres persones per aquests fets.

Segons AGIR -que va convocar una concentració de solidaritat amb l'independentista-, la detenció de Cuba va ser "completament arbitrària i il·legal i ha d'emmarcar-se en l'atmosfera d'intoxicació i criminalització que els mitjans de comunicació burgesos porten setmanes realitzant en contra de l'esquerra independentista gallega".

Per altra banda, dijous passat van detenir també el militant independentista Daniel Lourenço per membres de la policia judicial a Narom. En el seu cas se li va practicar una detenció desproporcionada només per requerir-li el pagament d'una multa en relació a una mobilització popular. Lourenço va ser posat a disposició judicial i posteriorment posat en llibertat.

Per saber-ne més:

L'ofensiva repressiva contra l'independentisme arriba també a Galícia

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid