Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pa Negre, la pel·lícula més vista a Catalunya

Pa Negre ha estat la pel·lícula més vista aquest cap de setmana a Catalunya i s'ha situat en primer lloc a quasi tots els cinemes del Principat. El film s'ha estrenat en llengua catalana a Catalunya, País Valencià i Illes Balears.

Per altra banda, i segons dades de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques Espanyoles, Pa Negre s'ha situat entre les deu pel·lícules més vistes a l'estat espanyol aquest cap de setmana, situant-se també com la segona millor estrena. Amb més de 28.000 espectadors, i exhibint-se en 75 sales, l'adaptació cinematogràfica de dues novel·les d'Emili Teixidor ha superat per exemple, la nord-americana La xarxa social.

21/10/2010 21:57 Cultura

El film d'Agustí Villaronga va estar premiat al Festival de Sant Sebastià on Nora Navas va rebre la Concha de Plata a la millor interpretació femenina.

Produïda per Isona Passola, Pa Negre és una de les estrenes més rendibles d'aquest cap de setmana passat. A Catalunya, ha estat líder de taquilla a la majoria de cinemes.

La pel·lícula es va presentar a Sant Sebastià, on va tenir una bona acollida per part del públic tot i que el jurat només li va atorgar la Concha de Plata a l'actriu Nora Navas, per las seva interpretació com a Florència. Pa Negre és l'adaptació cinematogràfica de la novel·la homònima d'Emili Teixidor i també de Retrat d'un assassí d'ocells, del mateix autor.

Francesc Colomer i Marina Comas són els dos joves protagonistes que comparteixen cartell amb Roger Casamajor, Sergi López, Laia Marull i Eduard Fernández.

Un retrat colpidor

En els anys durs de la postguerra rural a Catalunya, l’Andreu, un nen que pertany al bàndol dels perdedors, troba un dia al bosc els cadàvers d’un home i el seu fill. Les autoritats volen carregar-li les morts al seu pare, però ell, per ajudar-lo, intenta esbrinar qui els va matar. En aquest recorregut, es produeix en l’Andreu el despertar d’una consciència moral enfront d'un món d’adults alimentat per les mentides. Per sobreviure, traeix les seves pròpies arrels i acaba descobrint el monstre que habita en ell. 

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid