Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Reclamen una reducció de les activitats humanes a l'interior del nou parc natural de Collserola

Imatge de mostraEn unes declaracions a Cugat.cat,  el portaveu de la Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola, Oleguer Farràs, adverteix que la declaració, paradoxalment, podria implicar un deteriorament del parc.
 
La Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola reclama una reducció de les activitats humanes a l'interior del nou parc natural per garantir la preservació de l'espai. L'entitat alerta que el pla d'usos del parc, que s'ha de redactar en els dos anys vinents, és clau per impedir una degradació de la zona.
 

21/10/2010 12:46 Territori
Un cop aprovada la declaració de parc natural, els membres integrants del Consorci del Parc Natural de Collserola hauran de formular el pla per regular els usos i activitats del parc natural. Aquest pla haurà d'estar aprovat inicialment en el termini de dos anys. En aquest sentit, la Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola adverteix que, a hores d'ara, diverses zones de l'espai registren 'un excés d'activitat humana' que no facilita el desenvolupament de la serra. Per això, l'associació aposta per protegir els sectors ecològics més sensibles amb un pla restrictiu.
 
El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha fet referència a aquest aspecte en roda de premsa aquest dimarts. Segons Baltasar, s'ha de començar a treballar per desenvolupar el Pla de Règim d'Usos i Gestió (PRUG) de Collserola i debatre en el consell del Consorci amb els ajuntaments, la Mancomunitat i la Diputació de Barcelona per decidir com avançar. Una tasca que ha assegurat que serà molt fàcil, ja que el parc té establerta des de fa anys una estructura de funcionament que 'farà que sigui senzill posar-se d'acord'.
 
En aquest sentit, el conseller ha destacat que s'hauran de restringir aquells usos que afectin negativament el parc, però considera que, per ara, la societat 'ha guanyat en consciència cívica'.
 
Font: Cugat.cat
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid