Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els sindicats aplaudeixen la classe treballadora de l'estat francès

"La classe treballadora de l’estat francès encén la llavor de la revolta i marca el camí de la protesta", afirma la Intersindical-CSC, mentre que la Coordinadora Obrera Sindical (COS) afirma: "Els treballadors nord-catalans i els occitans, bretons, corsos, alsacians, picards, arpitans... ens mostren el camí a seguir".

El Senat de l’Estat francès vota avui el projecte de llei de la reforma del sistema de pensions, promogut pel govern conservador de Nicolas Sarkozy. Doncs bé, la resposta de les classes treballadores de la Catalunya Nord i de la resta de pobles de l’Estat no pot ser més clara: cinc vagues generals i una amenaça de vaga general indefinida.

19/10/2010 10:00 Laboral

Per la Intersindical "la resposta a aquesta nova agressió està sent exemplar", amb mobilitzacions sostingudes i indefinides que estan posant contra les cordes l’economia francesa. El passat 12 d’octubre van començar les mobilitzacions, amb la realització de la setena vaga de l’any contra les polítiques de Sarkozy. Des de llavors, nous sectors i col·lectius s’han adherit a unes protestes que de moment es preveuen indefinides. Així, en una marxa sense precedents, més de 20.000 persones van desfilar per Perpinyà dissabte passat en un episodi més d’aquestes accions.

Treballadors i treballadores del transport i de les refineries han frenat l’abastiment de combustible i més de mil benzineres ja se n’han quedat sense. Igualment, prop de mig miler d’instituts s’han unit a la vaga i els i les seves estudiants han participat activament en les mobilitzacions, cada vegada més multitudinàries, en un exemple clarivident de lluita intergeneracional contra una mesura que tard o d’hora afectarà a tota la classe treballadora.

"Un cop d'estat", per la COS

Per la COS, el fet que el govern francès hagi imposat un nou sistema de pensions que estableix que l'edat legal de la jubilació passarà dels 60 als 62 anys i que el dret a percebre la pensió completa passaria dels 65 als 67 "és un cop d'estat en tota regla i sense precedents que ha fet saltar pels aires les conquestes socials de molts anys de lluita dels treballadors i de les treballadores".

La resposta sindical no s’ha fet esperar, ja que els governs neoliberals signen "la desprotecció i la misèria per a milions de persones treballadores". "Una vegada més, al nord com al sud, hi ha d’altres mesures a prendre, i no fer recaure tot el pes en les costelles del poble treballador", sentencia la COS, que es pregunta: "Per què no es persegueix el frau fiscal o tots aquells ingressos que no cotitzen a la seguretat social (els quals representen molts milions)?".

Lliçó per als del sud

Els dos sindicats feliciten la classe treballadora nord-catalana i se solidaritzen amb la seva lluita, que la prenen "com a via a seguir", anuncia la COS. De la seva banda, segons la Intersindical, des dels Països Catalans sota administració espanyola "hem de treure conclusions i prendre exemple d’aquestes lluites, amb les que cal solidaritzar-nos i coordinar-nos-hi, per fer front a unes polítiques clarament neoliberals i calcades arreu de la Unió Europea".

Segons la Intersindical -que remarca que l'allargament de la jubilació que proposa el govern espanyol és més agressiu que la del francès-, és necessari mantenir les protestes i fixar un calendari indefinit de mobilitzacions que forci el govern espanyol a fer-se enrere en mesures com la reforma laboral i que en freni d’altres com la reforma del sistema de pensions.

De la seva banda, la COS proposa tendir ponts entre els treballadors del nord i del sud de l'Albera ja que "les politiques dictades des de Madrid que patim els i les treballadores del sud de l’Albera vénen en massa ocasions calcades, sinó copiades, de les mateixes que es dicten des de Paris". En aquest sentit, advoca per la coordinació en les mobilitzacions i reclamacions, "i cada vegada més, en les nostres dinàmiques de lluita".

"L'únic futur possible per al poble treballador català, sinó volem desaparèixer de la història, és un Marc Nacional de Relacions Sociolaborals dels Països Catalans, a ambdós costats de l’Albera, i avançar vers la independència total del nostre país, i una democràcia real i popular, el socialisme", conclou la COS.

Per saber-ne més:

La COS se solidaritza amb la lluita de treballadors del nord de l'Albera 

 

Augmenta el nombre de manifestants a Perpinyà en contra de la reforma de les pensions

La reforma de les pensions incendia l'estat francès 

Els estudiants encapçalen una nova manifestació contra les "reformes de les pensions" a Perpinyà 

Una marxa aplega 2000 alumnes d'institut a Perpinyà en protesta per la reforma de les pensions 

A cada mobilització augmenta la xifra de manifestants per la jubilació als 60 anys a Catalunya Nord
 
 
 
 

 

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid