Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Presenten una moció per demanar la retirada del monument franquista més gran de Catalunya

Aquest dimecres la "Comissió per la retirada de la simbologia franquista de Tortosa" del Casal Popular Panxampla ha presentat una moció popular a l'ajuntament de Tortosa avalada per 2000 signatures en què sol·licita la retirada del monument franquista del riu, que és el més gran de Catalunya.

A més, demanen també el canvi de nom de l'institut i plaça Joaquín Bau, dirigent polític durant les dictadures de Primo de Rivera i Franco, i que va col·laborar en la preparació del cop d'estat de Franco, així com el canvi de nom del barri 13 de gener. dia de l'entrada de les tropes franquistes a Tortosa.

13/10/2010 18:58 Drets i Llibertats
imagen_006Durant la roda de premsa s'ha destacat que els representants dels partits ERC, ICV i PSC s'han compromès a donar suport a la moció. El portaveu del casal Panxampla ha manifestat la confiança en el suport de CiU a la moció, atès el caràcter catalanista de la formació. A més, ha fet públic que s'ha demanat una reunió amb l'alcalde i president de Convergència a Tortosa, Ferran Bel.

Finalment també s'ha informat de la presentació d'una instància a l'alcalde que sol·licita que el tema sigui debatut al proper ple municipal de novembre, ja que hi ha temps suficient per incloure'l com a punt.

D'altra banda, els membres del Casal Popular Panxampla han volgut ressaltar el fet que aquesta demanda popular coincideix amb les declaracions realitzades la setmana passada a Tortosa pels responsables del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya. Jordi Guixé va presentar a Tortosa els resultats i les conclusions del cens de simbologia franquista a Catalunya i va considerar que és necessari retirar el monument i efectuar els canvis de noms al 13 de Gener, a la Plaça i a l'Institut Joaquin Bau.
 
Per saber-ne més:
 

El Casal Popular Panxampla promou una moció popular per retirar símbols franquistes de Tortosa

 

 
 

Quatre manifestacions simultànies congestionen aquest dissabte la plaça de Sant Jaume. La Malla

La coordinadora de jovesindependentistes localitza més de 300 símbols franquistes a Catalunya. La Malla/EFE

Catalunya té encara més de 300 símbols franquistes. Avui 

La CAJEI presenta un inventari amb més de 320 símbols franquistes. Vilaweb 

Suberversió a la llibertat. Campanya 

València, l'indret del país amb més símbols franquistes

La CAJEI retirarà del paisatge català més de 300 símbols feixistes.

Seguiment de la campanya a la web de la CAJEI 

 
 
 

Lliurament de símbols falangistes a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

 
 

 

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid