Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Tapien les obres del Roser de Lleida amb poemes de Màrius Torres

Amb motiu del 303 aniversari aquest dilluns dels tràgics fets que van ocórrer a l'edifici del Roser de Lleida durant la caiguda a mans de les tropes borbòniques l'any 1707, el Casal l'Ocell Negre de Lleida hi ha dut a terme una acció simbòlica per denunciar l'intent de convertir el Roser en un hotel de luxe.

En aquest sentit, han tapiat la porta d'accés i els finestrals amb fragments de l'obra poètica de Màrius Torres -l'any en què es commemora el centenari del seu naixement- amb la voluntat de recordar que el Roser ha estat "un indret al servei de la cultura i l'educació per desenes de generacions de lleidatans", com el mateix Màrius Torres, que hi va estudiar després d'examinar-s'hi com alumne lliure el curs 1920-1921.

11/10/2010 20:31 Drets i Llibertats

La CUP de Lleida porta protagonitzant durant anys la lluita contra la conversió del Roser en parador i reivindicant el seu ús històricament lligat a institucions acadèmiques, educatives, culturals i museístiques de la ciutat durant els darrers dos segles.

Per la CUP, la conversió del Roser en Parador Nacional suposa "la pèrdua d'usos públics i culturals oberts a tota la ciutadania" i "la pèrdua d'un indret de memòria històrica", ja que simbolitza la caiguda de la ciutat en mans de les tropes borbòniques el 1707.

 

Per saber-ne més:

La primera pedra de les vergonyes 

La memòria s'esmicola a Lleida 

Protestes durant l’acte de col·locació de la primera pedra del parador al Roser  

 

La CUP de Lleida impugna la llicència d'obres del Roser per "il·legal"

Igualada i Sant Celoni es solidaritzen amb el jove lleidatà agredit i detingut al Roser - Llibertat.cat

La CUP de Lleida denuncia Indústria per incomplir normatives de seguretat en les obres del Roser  - Llibertat.cat

 
 
 
 
 
 
 
 

Actes a Caldes de Montbui en solidaritat amb el jove lleidatà agredit i detingut al Roser
Salvem el Roser, Gerard+6 Absolució es reuneix amb l’Alcalde

 

 

Rànquings
  1. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. Sant Jordi era guerrer...
  6. La ruptura inevitable: Espanya i Catalunya – autodeterminació en el complex segle XXI
  7. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  8. Fora fatxes del Fossar
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid