Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
TV3 arriba a la Franja de Ponent

Les emissions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) arribaran a la Franja de Ponent gràcies a un acord que han signat els govern de Catalunya i l'Aragó sobre la difusió dels canals de televisió públics als seus territoris. D'aquesta manera, el Principat també rebrà les emissions de la Corporació Aragonesa de Ràdio i Televisió.

El conveni, que tindrà una vigència de quatre anys i es desenvoluparà per mitjà d'un altre acord que subscriuran ambdues corporacions, estableix la creació d'una comissió mixta de seguiment integrada per representants d'ambdós governs.

07/09/2010 15:13 Comunicació

Aquesta comissió podrà acordar l'ampliació del conveni en la seva cobertura i estendre'l també a les ràdios de totes dues corporacions. L'inici regular de les emissions es produirà en els propers mesos ja que abans és necessari digitalitzar els centres emissors que han de donar cobertura territorial.

Actualment, els canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ja es poden veure a les Illes Balears i a Andorra, fruit de sengles acords de reciprocitat televisiva entre els respectius governs, i a la Catalunya Nord, com a resposta de la Generalitat a la demanda feta des de diferents institucions, ajuntaments, entitats cíviques i culturals i a particulars d'aquest territori.

D'aquesta manera, el Govern completa les emissions dels canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) arreu dels Països Catalans a excepció del País Valencià, on el PP en priva la implantació.

L'Aragó segueix vulnerant els drets lingüístics

Tot i aquest avenç, la llengua pròpia de la Franja de Ponent seguirà sent anorreada a la Franja d'Aragó per culpa de l'administració aragonesa, que menysprea els drets lingüístics dels catalanoparlants.

Tant és així que la llei de llengües de l'Aragó aprovada a finals de l'any passat manté com a únic idioma oficial el castellà i relega el català i l'aragonès a llengües "pròpies, originals i històriques" que simplement "han de ser conservades".  

Per saber-ne més:

TVC fa un pas més per esdevenir una televisió sense fronteres 

"Ràdio Matarranya" la primera emissora en català a la Franja de Ponent 

TV3 es tornarà a veure a la Franja 

TV3 no es veu a la Franja de Ponent i amb l'apagada analògica restarà orfe de canals en català 

La nova llei de llengües de l'Aragó s'estrena sense eines per aplicar-la 

La CAL denuncia que l'Aragó relega el català a ser una llengua de segona 

La FOLC considera una vergonya la vulneració dels drets lingüístics més elementals a Aragó 

Les Jornades per la dignificació Lingüística ensenyaran als catalans de la Franja a viure en català 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid