Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Davantal

Preparar la confrontació política

De cara a la tardor que ve, que s’anuncia agitada, pensem que convindria tenir clar que l’ascens de la mobilització independentista i la persistència de l’agressió espanyolista i antisocial (tant en l’àmbit legal com en els seus mecanisme indirectes) que hem viscut darrerament no signifiquen altra cosa que el presagi d’una confrontació que hem de preveure com a prolongada.

En aquest sentit, es precep que el nou marc polític es configurarà ben aviat, amb tota probabilitat dins l’eix d’una mena “Restauració” exacerbada del règim parlamentari-monàrquic espanyol sorgit del franquisme, sostingut en aquesta ocasió al Principat pel binomi CIU-PP, un marc polític especialment immobilista i hostil, paral·lel al que tenim arreu dels Països Catalans.

06/09/2010 02:07 El Davantal
 
Tots els passos en la lluita (mobilització reivindicativa i de resistència; presència mediàtica i institucional etc.) ens haurien d’ajudar a abordar en les condicions millors el període de confrontació que haurem de superar al llarg dels mesos vinents.

Ara és el moment d’organitzar, d’una banda i de manera convenient l’àmplia revolta democràtica per la independència, sorgida de les Consultes com a extensió i fructificació de dècades de lluita independentista; i d’altra banda, d’enfortir els instruments polítics de la unitat popular, objectius fonamentals en el període que ara s’obre. Aconseguir, en aquesta lluita, una dinàmica no subordinada als avatars de les conjuntures electorals, sense evitar en cap moment la confrontació ideològica i tot avançant en la presència política (mediàtica, institucional etc.), serà fonamental al llarg dels mesos, i anys, vinents.

En aquest sentit, l'horitzó de les eleccions municipals del 2011 representarà un punt d'inflexió que hauria d’afavorir el procés de consolidació de la CUP com a expressió de l’Esquerra Independentista. Un nou horitzó en què es posaran de manifest les febleses del règim polític i social actual, en què la crisi, el descontentament popular i la incompetència de les propostes autonomistes poden produir una important sotragada en la consciència col.lectiva entre els catalans i les catalanes. Però hem de mantenir-nos alerta, ja que les properes confrontacions electorals tampoc no estaran lliures d’esculls ni de contradiccions per a nosaltres, perquè tot seguit es configurarà un nou mapa polític en què hauríem de fer-nos presents de forma organitzada i eficaç.
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid