Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ERC intenta dinamitar la manifestació de la CUP a Girona promovent-ne una amb el PSC

Segons els dirigents gironins d'ERC, per ells és prioritari sortir al carrer acompanyats del PSC abans que escenificar un bloc independentista. La CUP de Girona és l'única formació que aposta per un Onze de Setembre "sense renúncies ni ambigüitats", amb un lema desacomplexadament independentista.

"L'actual efervescència del país mereix que la Diada sigui, aquest any més que mai, inequívocament independentista. No podem fer passos enrere. ERC sembla que vulgui restaurar l'autonomisme", ha declarat Lluís Sales, de la CUP de Girona. Tot i lamentar l'actitud d'ERC, la CUP continua treballant per sumar adhesions a la manifestació independentista de Girona.

02/09/2010 11:30 Política

En aquest sentit, la formació denuncia l'actitud "intransigent" d'ERC, que no ha volgut ni entrar a negociar el contingut de la pancarta que ha d'encapçalar la manifestació de l'11 de setembre. La CUP creu, però, que la tàctica d'ERC d'apropar-se al PSC s'ha demostrat "fallida", i que ara toca concretar la majoria independentista, "que ja és al carrer".

Una manifestació de deu anys de vida

La CUP i el conjunt de l’esquerra independentista gironina porten celebrant la manifestació de l'Onze com a acte central des de fa deu anys. Aquest any però, els partits institucionals han reaccionat a la iniciativa de la CUP i han fet front comú per dinamitar la manifestació de la candidatura. Per fer-ho han rebaixat el contingut reivindicatiu de la Diada per tal que el PSC, que nega el dret a l'autodeterminació, pogués sumar-se a la marxa, juntament amb d'altres organitzacions com CCOO i UGT també s'hi han sumat, així com CDC, UDC, ICV, JERC, JNC o les Joventuts d'Unió. Fins i tot Òmnium Cultural, que l'any passat va convocar una manifestacio amb el lema "Som una nació. Volem un estat propi", s'ha unit ala iniciativa oportunista.

A més, la CUP al·lega que enguany la consciència independentista "ha agafat embranzida", i que al Principat la capacitat de mobilització popular exhibida tant en les consultes sobre la independència com el 10J, com a reacció contra la sentència de l’Estatut, "ha desbordat totes les previsions". En aquest sentit, remarca que almenys al carrer, la centralitat política està evolucionant clarament cap al dret a decidir; cap al dret d’autodeterminació del poble català. És per això que han apostat per una manifestació encapçalada per una pancarta unitària amb el lema "Autodeterminació", on s'hi pugui sumar tot aquest qui defensi el dret del poble català a ser lliure.

"Oportunisme electoralista"

Per la formació, aquesta maniobra a pocs mesos de les eleccions, i tenint en compte que la manifestació ha estat històricament convocada per la CUP i Maulets, "amaga l'oportunisme electoralista sota el pretext de la unitat i la responsabilitat política".

Així doncs, contra aquest intent de convertir la històrica manifestació independentista de Girona "en una marxa institucional i sense contingut", els convocants de la manifestació independentista fan pública la seva voluntat de sumar esforços amb tots els agents polítics i socials que creguin en el dret d’autodeterminació del poble català, "i estiguin disposats a fer passos ferms per al seu exercici", com a pas previ a l’accés a la independència nacional.

Per això apel·len al posicionament autodeterminista que ja es va escenificar a la ciutat, amb d’altres partits, sindicats i col·lectius gironins el passat 25 d’abril amb la convocatòria de la Consulta sobre la Independència. "Davant l’ambigüitat d’altres lemes, consignes i posicionaments que els partits institucionals estan intentant imposar a Girona, cal que la manifestació de l’Onze de setembre sigui encapçalada per un lema inequívoc en favor de l’autodeterminació", manifesten.

Amb aquest objectiu, la CUP anuncia que intentarà negociar durant els propers dies per reconduir la situació i retornar la Diada a aquells que creuen en els Països Catalans i estan disposats a treballar per al seu alliberament.

Per saber-ne més:

La CUP de Girona aposta per una manifestació unitària però independentista per l'Onze

Recull d'actes i mobilitzacions per commemorar l'Onze de setembre

La CUP encapçala l'Onze de Setembre a les comarques nord-orientals

 

 

 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid