Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
VerdCel denuncia dos diaris d'extrema dreta per acusar el grup de "proetarra"

El grup valencià VerdCel ha anunciat que emprendrà accions legals contra dos periòdics d'extrema dreta, Diario Ya i Alerta Digital per afirm, literalment, que el grup català té "nombrosíssimes vinculacions amb cercles proetarres i de l'extrema esquerra més radical".

Els articles encara es poden veure a les pàgines web de Diario Ya i Alerta Digial, a les quals s'hi suma un altre diari espanyolista, Minuto Digital, amb una informació en què es lamenta l'actuació d'"un grup separatista" com VerdCel. En aquest cas, a qui qualifica de "proetarra" és al grup italià Banda Bassotti.

31/08/2010 20:55 Política

 

Segons reconeixen els diaris filofeixistes, la informació els ha estat aportada pel fòrum ultrablaver Valencia Freedom, caracteritzat per un anticatalanisme agressiu, pel racisme, l'espanyolisme i la xenofòbia. El fòrum en qüestió diu que VerdCel són "proetarres" perquè segons diuen van actuar el 4 de marçdel 2006 en una marxa per les preses i l'any 2007 en un concert on el cantant de KOP Juan Ramón Rodríguez, Juanra, va llegir un comunicat de  suport a les preses catalanes.

Valencia Freedom i aquests diaris condemnen també que el cantant de Verdcel, Alfons Olmo, es posicionés a favor d'Iniciativa Internacionalista, "formació hereva de Batasuna-ETA".

Està previst que VerdCel actuï el 9 d'octubre, Diada del País Valencià a la població valenciana de Xirivella, motiu pel qual l'extrema dreta blaver ha iniciat una croada contra ells.

"Injúries feixistes" diarioya

En un comunicat, Alfons Om explica que han decidit denunciar els dos diaris pel que consideren  "un atac directe a l'honor i a la pròpia imatge del grup i els seus membres". La denúncia anirà també dirigda a l'autor del text per fer acusacions "falses, malintencionades i absolutament infundades".

Per VerdCel, les acusacions que es llancen la grup "demostren que el franquisme més ranci segueix viu", ja que "no ha canviat en res la seva actitud cap a la llibertat, la democràcia i el respecte a la nostra llengua i cultura".

Om diu que lamenta "profundament" les "injúries de caràcter feixista" llançades contra el grup que encapçada i ha assenyalat que són "el reflex d'una profunda ignorància". Al seu torn, ha afegit que és la "carnassa" amb la qual s'alimenten "forces polítiques de dubtosa legalitat".

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid