Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Organitzacions i entitats condemnen la repressió viscuda a Gràcia

Organitzacions, entitats i sindicats han manifestat aquest cap de setmana la seva condemna a la repressió viscuda aquest dissabte al barri de Gràcia amb motiu de la prohibició de l'acte de benvinguda a Laura Riera, que va sortir dissabte al matí de la presó després de nou anys reclosa.
 
Les organitzacions donen el seu suport a les persones detingudes i rebutgen la violència policial, judicial i mediàtica viscuda al llarg dels dies previs a l'alliberament i que va culminar amb un setge policial dissabte a la tarda. Així mateix, denuncien l'Audiència Nacional i exigeixen responsabilitats als Mossos i al Departament d'Interior. 

22/08/2010 20:15 Drets i Llibertats

 

ajgComunicat de l'Assemblea de Joves de Gràcia (AJG) en relació a la benvinguda de la companya Laura 

Després dels fets succeïts el dissabte 21 d'agost, darrer dia de Festa Major l'Assemblea de Joves de Gràcia (AJG-CAJEI) manifestem el següent:

- Condemnem enèrgicament la prohibició de l'acte de benvinguda a la nostra companya Laura per part de l'Audiència Nacional. Considerem que s'han vulnerat els drets civils i polítics més elementals com són els d'expressió i reunió.

-Responsabilitzem de l'estat de setge policial que hem viscut avui a Gràcia, i de les contusions, agressions i detencions que hem sofert les veïnes i veïns al Departament d'Interior i als responsables polítics que no han dubtat en acatar les ordres de l'Audiència Nacional, hereva del franquista Tribunal de Orden Público.

-Ha quedat demostrat que l'Estat Espanyol no és un estat democràtic: d'una banda es persegueix l'independentisme i tots aquells que qüestionen l'ordre establert. Per l'altra, els hereus del Franquisme, els neo-nazis i els assassins del GAL gaudeixen de total impunitat per celebrar cada 12 d'octubre i 20 de novembre els seus actes d'exaltació genocida.

Finalment, l'Assemblea de Joves de Gràcia, com a col·lectiu que forma part de la Coordinadora de Festes Populars (CFP), denunciem la campanya de criminalització que hem patit per part d'alguns mitjans de comunicació i partits polítics botiflers.

I manifestem que per molts atacs que rebem seguirem defensant allò que considerem just i legítim.

Prou agressions a les festes populars!
Laura, benvinguda a casa companya!

 

logocajeiComunicat de la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI)

Avui, dissabte, 21 d'agost, cap a les 20 hores el cos policial dels Mossos d'Esquadra ha carregat indiscriminadament contra una cercavila pacífica que es dirigia a la Plaça de la Vila de Gràcia. Aquesta marxa ha estat la reacció al desplegament policial dels Mossos, que per ordres de l'Audiència Nacional espanyola, han acordonat la Plaça del Raspall i han detingut una persona reprimint així la llibertat d'expressió.

Tot a començat amb la prohibició de l'acte d'homenatge a Laura Riera, presa política catalana, per part del tribunal amb seu a Madrid. Amb la plaça acordonada pels antiavalots el cos policial ha detingut a la persona que es disposava a anunciar que l'Audiència Nacional havia prohibit l'acte, atemptant, un cop més, contra el dret a la llibertat d'expressió.

Tot seguit, amb l'acte desconvocat, els Mossos d'Esquadra han carregat amb inusitada violència i sense motiu contra una marxa espontània que es dirigia a la plaça de l'Ajuntament de la Vila. Quan aquesta passava a prop d'un correfoc que comptava amb la presencia de nombrosos infants i nadons els agents han colpejat repetides vegades contra la cua de la cercavila arraconant i ferint a diversos participants. Com a mínim tres persones més han estat detingudes per la policia autonòmica.

Davant d'aquests fets la Coordinadora d'assemblees de Joves de l' Esquerra Independentista (CAJEI) exigim:

– La retirada immediata de càrrecs contra totes les persones detingudes.

– La depuració de responsabilitats dins del cos de policial dels seus responsables polítics.

– La dissolució de l'Audiència Nacional, herevadel Tribunal de Orden Público Franquista.

– La fi dels atacs policials i judicials a la llibertat d'expressió.

Des de la CAJEI instem al jovent català a protestar contra aquesta agressió i a assistir demà, 22 d'agost, a les 18 hores a la concentració a la Plaça de la Vila de Gràcia per la llibertat d'expressió i l'absolució de les detingudes.

Llibertat d'expressió, policia no

 

logo_maulets6 independentistes detinguts a Gràcia en la benvinguda a Laura Riera (Maulets)

Ahir va sortir de presó l'expresa Laura Riera, acusada de col·laboració amb banda armada, malgrat dita col·laboració no s'ha pogut provar mai, doncs l'autoinculpació va ser obtinguda sota tortures.

9 anys després de la detenció i de passar-los tancada a les presons espanyoles, la Laura va sortir ahir, dia 21 d'agost, i Rescat va organitzar un acte de benvinguda a la vila de Gràcia coincidint amb les festes populars que s'hi celebren.

L'Audiencia Nacional espanyola va il·legalitzar l'acte que es feia per donar la benvinguda a la Laura. Aquesta il·legalització s'ha materialitzat en el setge policial de la vila de Gràcia durant la tarda, que ha acabat amb diversos ferits i 6 persones detingudes, una de les quals se l'acusa de llegir el manifest.

Davant aquests fets alhora greus i preocupants, Maulets volem fer públic que:

- No acceptem que l'Audiència Nacional espanyola ni ningú impedeixi aquest tipus d'actes que no perjudiquen ningú i que són totalment legítims per la seva família, amistats i companys polítics de la Laura.

- Altra vegada, lamentem l'actitud servil de la Generalitat de Catalunya envers les ordres que els dicten des d'Espanya: utilitzant la repressió policial, judicial i mediàtica per evitar que aquest acte es pogués realitzar i criminalitzant els qui l'organitzaven.

- Des de Maulets volem expressar el nostre màxim suport als companys detinguts i a totes les persones atacades per les forces d'ocupació espanyoles a Catalunya, els Mossos d'Esquadra, així com exigim la fi dels atacs policials, judicials i mediàtics contra els agents polítics que actuen en aquest país.

Convidem també la gent a participar de la concentració que es farà avui, 22 d'agost, a les 18h a la plaça de la Vila de Gràcia en solidaritat amb els detinguts per la concentració d'ahir, així com a totes les convocatòries que vagin apareixent en solidaritat amb els represaliats per Espanya.

logo_cosComunicat d’urgència davant els fets d’ahir a Gràcia (COS)
 
Davant els lamentables fets que es van produir ahir a la tarda a la Vila de Gràcia (el Barcelonès), mentre s’intentava portar a terme l’acte de benvinguda a la companya de CGT i expresa política Laura Riera, després de complir la seva condemna de més de 9 anys de presó, fets entre els quals cal destacar:
-     La pròpia prohibició de l’acte per l’Audiència Nacional espanyola;
-     La criminalització de les organitzacions (com Alerta Solidària, CAJEI o SAT), mitjans de comunicació (com Kaos en la Red, o Llibertat.cat), o persones que han portat a terme l’organització dels actes;
-     L’ocupació de la plaça del Raspall i carrers dels voltants per part dels Mossos d’Esquadra;
-     L’ocupació de l’escenari per part dels Mossos, des d’on la Coordinadora de Festes Populars havia iniciat una roda de premsa per desconvocar els actes;
-     L’ocupació policial de la plaça de la Vila durant hores;
-     Les càrregues policials indiscriminades;
-     La detenció de diferents companys, entre els quals un militant de l’Assemblea de Joves de Gràcia.
 
Des de la Coordinadora Obrera Sindical – COS, sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, volem manifestar públicament el nostre suport i solidaritat:
-     Amb les persones i col·lectius organitzadors, per veure coartat totalment el seu dret a la llibertat d’expressió.
-     Amb la companya Laura Riera per aconseguir sortir de la presó, i poder començar a gaudir d’una mica més de llibertat.
-     Amb els mitjans de comunicació criminalitzats per donar informació sobre els actes.
-     Amb totes les persones que ahir patiren les agressions, càrregues, insults, etc., de part dels mossos, inclosos nombrosos nens i nenes participant al correfoc infantil.
-     Amb els companys detinguts pel simple fet de donar la cara i ser solidaris.
 
Davant de tot plegat, creiem que un cop més demostra l’estatus de tribunal d’excepció de l’Audiència Nacional, així com la manca absoluta de les més mínimes garanties i drets democràtics, com el de llibertat d’expressió o lliure manifestació.
Un cop més es demostra també la total dependència dels càrrecs públics institucionals, els mitjans de “comunicació”, etc., de les pautes marcades per l’estat i el gran capital.
Un cop més es demostra, que l’estat espanyol no és un estat democràtic, i que si allò de l’estat del benestar ja no tornarà (nova contrareforma laboral, reforma del sistema de pensions, augment de l’edat de jubilació, retallades salarials i de les prestacions de l’atur, etc.), els drets democràtics elementals cada cop seran més i més retallats (no oblidem que des del PP ja s’ha demanat que si la Vaga General del 29S fracassa, es prohibeixi, o com a mínim es retalli el dret a la Vaga General)
 
Queda clar que davant la repressió només cap solidaritat, unitat i mobilització.
La repressió no ens tallarà les ales!!
Avui, diumenge 22 d’agost, totes i tots a les 18h a la Plaça de la Vila!!
 
El 29 de Setembre, guanyem els carrers, per la dignitat, per la terra i pel treball, a la Vaga General!!!
 

rescatComunicat de Rescat davant la sortida de Laura Riera (Rescat)

Avui, 21 d’agost de 2001, la Laura Riera ha sortit de la presó de Can Brians on ha complert la condemna de 9 anys imposada per l’Audiència Nacional Espanyola. Avui la Laura és una persona lliure per refer la seva vida amb els seus. En els darrers dies fruit dels interessos polítics de la dreta espanyolista i més reaccionària, s’ha creat gran rebombori, primer mediàtic i després judicial, per l’acte de Benvinguda que els col·lectius antirepressius havien organitzat per a tal motiu, fins al punt que l’Audiència Nacional espanyola ha dictat auto d’il·legalització de tres d’aquest esdeveniments, a la porta de la presó de Wad-Ras, a les festes de Gràcia i una marxa solidària amb les preses polítiques catalanes.

Davant d’això, Rescat, volem manifestar que:

-L’Audiència Nacional, ha estat un cop més l’eina de l’espanyolisme per a negar els drets polítics dels catalans, emparant-se en suposicions, fruit d’un informe policial creat per a l’ocasió. Rescat ha treballat durant més de nou anys per la seva llibertat i no hi renunciarem ara que ja la tenim entre nosaltres, ni l’Audiència Nacional, ni cap jutjat espanyol pot negar-nos el dret a rebre a la Laura, i mostrar-li la nostra solidaritat i afecte, i la prova n’és, que a hores d’ara ja són dotzenes les persones que l’han saludat i felicitat des de la sortida de la presó.

-Només un acte de futurologia acientífica pot ser la causant de tal interpretació judicial, doncs l’objecte de la rebuda a Laura Riera, mai ha estat l’enaltiment de cap causa, sinó mostrar-li a la Laura, ara ja lliure, que pot comptar amb els seus companys de militància i amigues de fa 9 anys, per a refer la seva vida. Ens hauria agradat fer-ho de forma col·lectiva, i donar-li la benvinguda en el marc de la festa major de Gràcia.

-Essent il·legal fer-ho de forma col·lectiva, enlloc d’una sola benvinguda, la Laura tindrà allà on vagi la càlida abraçada dels seus companys i amics, multiplicant a dotzenes o centenars els petits actes de Benvinguda, mostres d’afecte i solidaritat, a cada barri, a cada poble, a cada carrer de la seva ciutat, allà on ella vulgui, sense que cap feixista ho pugui evitar. Podent abraçar personalment a cada nova salutació trencada per la seva detenció, fa ja nou anys.

-Lamentem el joc mediàtic i polític que en els darrers dies s’ha creat, doncs durant els darrers nou anys són molt pocs els polítics i periodistes que s’han recordat de la Laura. Per a la majoria tan sols és una portada el dia de la seva detenció i una altra, nou anys després, quan ha sortit al carrer. Cap interès per la seva denúncia per tortura o cap interès per la seva situació penitenciària (on la dispersió i l’aïllament, han estat el pa de cada dia), sort hem tingut que al marge de la classe política i mediàtica, la Laura ha tingut el recolzament continuat de persones compromeses políticament, amigues i familiars, que durant nou anys li han fet costat, durant la detenció, durant el judici, denunciant a la Guàrdia Civil per tortura, i a cada presó on la Laura ha complert condemna. I com no a la seva sortida! A tots ells i elles moltes gràcies.

Benvinguda Laura, la lluita continua. No hi som totes, falten les preses!

Per saber-ne més:

SAT, CGT i CAJEI condemnen la criminalització de Laura Riera

La manifestació d'avui es converteix en un acte de benvinguda als detinguts 

Alerta Solidària reclama el suport als independentistes detinguts

La policia trenca la normalitat de la Festa Major de Gràcia: controls, càrregues i detencions

Vídeos (Kaos en la Red)

L'Audiència Nacional criminalitza Llibertat.cat i Kaosenlared per informar sobre Laura Riera

Alerta Solidària reclama el suport als independentistes detinguts

La CUP  de Barcelona critica la prohibició de la justícia espanyola de donar la benvinguda a Laura Riera

Comença la Festa Major de Gràcia, també reivindicativa

A punt la benviguda a Laura Riera després de 9 anys a la presó

El linxament mediàtic no aconsegueix impedir la xerrada d'en Zigor i en Diego a Castelló

Denuncien linxament mediàtic contra la xerrada d'en Diego i en Zigor a Castelló

La Jornada de Solidaritat Antirepressiva homenatja en Diego i en Zigor

Zigor Larredonda surt en llibertat després de 9 anys a la presó

Diego Sánchez surt de la presó enmig de múltiples mostres de suport

Diego i Zigor, lliures després de 9 anys segrestats per l'Estat espanyol

Rescat: Marxes de Torxes 2009 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid