Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Una universitat anglesa premia un treball sobre la injustícia que van patir les víctimes del Metro

Demà es compleix quatre anys i un mes del desgraciat accident de Metro, deixant 43 persones mortes i 47 ferides, i l'Associació Víctimes del Metro 3 de Juliol convoca una nova concentració a les 19:00 hores, a la plaça de la Mare de Déu a València.
Els alumnes de la Clínica Jurídica de la Facultat de Dret de la Universitat de València, Juan Luis Luján Hernández, Sonia Luz Nieto i Rosana Sanchis Esteve, van guanyar el Concurs Internacional de Pòsters celebrat en la Universitat de Northumbria (Anglaterra) amb un estudi sobre l'accident. En la presentació es van referir al tipus d’advocats que voldrien ser i a la defensa de les víctimes. El concurs es va celebrar durant la 8a Conferència Internacional sobre "Educació Jurídica Clínica" els dies 7 a 9 de juliol a Newcastle-Upon-Tyne.

02/08/2010 09:03 Drets i Llibertats
Els estudiants de Dret van presentar un pòster que arreplegava el cas de l’accident del Metro de València ocorregut el 3 de juliol de 2006. Els alumnes s’havien ocupat del seu estudi en la Clínica de Drets Humans, amb el títol "Justice for all: Learning both, attitudes and lawyering".

En el pòster es presenten com a pilars fonamentals: la Clínica Jurídica, com una forma diferent d’aprendre Dret, al mateix temps que ha suposat un important repte en la seua carrera. S’han referit també al tipus de juristes que volen ser, prioritzant els valors i l’ètica professionals i el seu paper de juristes compromesos amb la justícia social; i les demandes del client (l’Associació de Víctimes del Metro), que pretén entendre el procés, les alternatives possibles i les raons de la injustícia que en el seu moment es va cometre amb ells.

En el Congrés participaven també les professores del Grup Consolidat d’Innovació Docent “Clínica Jurídica” Pilar Fernández, Ruth Mestre i Pilar Bonet, amb la comunicació Legal Clinics and Pro Bono activities: differences and similarities que va ser presentada per les dues primeres en una de les més prestigioses reunions anuals de Clíniques Jurídiques de tot el món, segons informa l'Informatiu
 
En quatre anys i un mes cap autoritat pública valenciana ha volgut reconèixer cap responsabilitat en la tragèdia. El Metro depén de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana i està obligat per la seua condició de transport públic a sustentar-se en la responsabilitat, a mantenir-se en perfectes condicions de manteniment i a garantir la màxima seguretat als seus usuaris.
 
"Aquell dia  va conèixer la trista realitat: ni seguretat, ni manteniment, ni responsables", segons BARRIODELCARMEN.NET - Víctimes de l'abandonament del metro
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid