Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
12-M
La CUP proposa un pacte per l'Ebre pel retorn de l'aigua que es trasvasa a Tarragona

Denúncia amb una acció, el robatori que pateix el Territori des de l’any 1989

09/05/2024 Comunicació
La CUP ha dut a terme una acció de denúncia de l’espoli d’aigua del riu Ebre a les instal·lacions de captació d’aigua del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) a Campredó. Així, darrere una pintada a la paret de la instal·lació on s’hi podia llegir “Lladres d’aigua”, la cap de llista de la CUP a les Terres de l’Ebre per la demarcació de Tarragona, Ortésia Cabrera, ha denunciat l’enorme vergonya que representa esta instal·lació per al Territori que fa 35 anys que, el llavors president de la Generalitat, Jordi Pujol, va inaugurar apretant el botó per començar a bombar aigua del riu Ebre cap al polígon petroquímic de Tarragona. Per als anticapitalistes: “esta idea d’espoli de recursos i d’abocador de residus a les Terres de l’Ebre, apuntalat pels diferents governs convergents, s’ha d’acabar.” 

La formació anticapitalista ha carregat contra els representants polítics ebrencs que fa molts anys es queixaven que el CAT sempre era presidit per una persona del Camp de Tarragona i no de les Terres de l’Ebre, i en este sentit, Ortésia Cabrera, s’ha preguntat: “Per a què volem un ebrenc o una ebrenca presidint el CAT si la gestió és la mateixa i no es treballa pel seu tancament?”. Cabrera ha sentenciat que: “tenir la presidència del CAT per part de Junts amb Xavi Royo o Meritxell Roigé, o per part d’ERC, com actualment amb Joan Alginet, està servint de menjadora, per a col·locar polítics d’ERC, Junts i PSC.” I per a demostrar-ho han posat sobre la taula el sou que va percebre l’actual president d’ERC, Joan Alginet, que segons informació del propi consorci, durant l’any 2023 va cobrar més de 50.000 € en concepte de representació i d’assistència a reunions, més 3.200 € més en concepte de quilometratge i 2.100 € en viatges i àpats. Ortésia ha manifestat que: “esta etapa s’ha d’acabar i per això, proposem a la resta de partits polítics un Pacte per l’Ebre pel retorn de l’aigua que es trasvasa cap a Tarragona i que és sempre una amenaça de transvasament a Barcelona”. En paraules d’Ortésia Cabrera: “els partits polítics presents al Territori hem de ser capaços d’assentar-nos en una taula, acordar un pla de retorn de cabals del transvasament i així donar resposta a una demanda històrica del Territori que la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) porta anys reclamant.” En este sentit, la CUP no entendria el doble discurs dels partits presents al Territori que a les Terres de l’Ebre diuen defensar l’Ebre i el Delta però que en arribar a Barcelona o a Tarragona, canvien totalment el discurs. En la mateixa acció, la formació anticapitalista ha plantat un cartell d’obra simulat on s’hi podia llegir: “Obra d’espoli amb data de caducitat 2030”.

En el mateix cartell també s’hi podien llegir els logos dels partits de Junts, ERC i PSC, el Ministeri de Transición Ecológica, el de la CHE (Confederación Hidrográfica del Ebro) i el del propi Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), assenyalats com a responsables del transvasament d’aigua de l’Ebre. Al mateix cartell s’hi podia veure un logo de la Generalitat de Catalunya, modificat irònicament amb el nom de “Genialitat de Catalunya”. D’esta manera, la CUP, ha volgut assenyalar als partits, organismes i institucions responsables del transvasament de l’Ebre i alhora, han volgut posar una data simbòlica en la que esta infraestructura es podria tancar amb un pla de retorn de cabals amb prous anys vista. Finalment, la CUP ha volgut emfatitzar que són l’única formació política que sempre defensa els mateixos interessos estiga al lloc de Catalunya que siga perquè així com defensen l’acabament del transvasament de l’Ebre i un pacte per l’Ebre pel retorn dels cabals, també ho fa al Camp de Tarragona amb el Siurana i a Girona amb el riu Ter. Per a la CUP, el problema és l’espoli dels recursos propis de certs territoris per afavorir-ne d’altres i a més a més, sense cap tipus de compensació ni retorn.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid