Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
12-M
La CUP assumeix les demandes del treballadors públics
08/05/2024 Drets i Llibertats
Aquestes darreres setmanes els caps de llista de la CUP per la demarcació de Lleida han mantingut diverses reunions i converses amb els treballadors públics per avaluar l’estat en què es troba el treball públic i el seu personal a la demarcació en diferents àmbits.

Els cupaires assumeixen les seves demandes i es comprometen a defensar els seus interessos, tal i com ho ha expressat Bernat Lavaquiol, cap de llista de la CUP-Defensem la Terra per la demarcació de Lleida que ha manifestat que “és de vital importància garantir uns serveis 100% públics i de qualitat a qualsevol racó del país i això passa per cuidar a les seves treballadores, revertir privatitzacions i destinar majors recursos per tenir escoles, hospitals i residències en les millors condicions”.

En primer lloc aposten per la descentralització del Departament de Treball, ja que consideren que no pot ser que les inspeccions i les conciliacions de qualsevol punt de la demarcació es remetin a Lleida ciutat. Consideren que cal acostar a les treballadores els tràmits administratius.

En matèria de Bombers, cal actualitzar l’actual llei de bombers ja que l’actual s’ha quedat antiquada (1992), afrontar la problemàtica de la gestió dels bombers voluntaris, obrir més parcs a la demarcació i professionalitzar els que són parcs de voluntaris i crear una empresa pública que assumeixi el servei aeri de totes les emergències, entre d’altres.

En matèria de salut, aturar les privatitzacions apostant per dotar de més recursos el sistema públic i que tots els centres s'integrin a l’ICS, aturar el procés de centralització d'urgencies i especialitats i cercar mesures concretes per blindar el capital mèdic als centres, per tal d’aconseguir descongestionar els centres sanitaris actualment col·lapsats.

Respecte la docència, derogar el Decret de plantilles amb l’objectiu de democratitzar els centres educatius, blindar el català com a llengua vehicular en totes les fases educatives (també en l’FP), aturar el tancament de línies a l’escola pública i el tancament de ZER a l’entorn rural i apostar per la inclusivitat en totes les etapes educatives.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid