Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En defensa del territori
Som Poble – ERC exigeix explicacions sobre l’assetjament urbanístic per obrir un nou gran supermercat al Vendrell
18/04/2024 Territori

El Grup Municipal de Som Poble – ERC del Vendrell demana explicacions al govern del PSC i el PP a l’Ajuntament sobre l’assetjament urbanístic per facilitar la instal·lació d’un gran supermercat i un restaurant de menjar ràpid a la Muntanyeta.

El passat 24 de gener del 2024, el Sr. Jero Merino, regidor d’activitats econòmiques i llicències urbanístiques de l’Ajuntament del Vendrell, va anunciar en roda de premsa un “projecte estratègic pel Vendrell”: impulsar i desenvolupar 30.000 m² de sòl comercial al sector Muntanyeta Nord. També va explicar que ja s'hi havien interessat diversos operadors, com una multinacional de menjar ràpid i una cadena de grans supermercats.

Un mes després, el 26 de febrer, unes màquines van entrar de manera il·legal a les finques d’aquest sector per fer moviments de terra i van arrasar amb tota la vegetació. Es van arrencar i destruir més de quaranta oliveres, moltes d’elles centenàries, sense cap mena de permís per part de l’Ajuntament ni dels propietaris de les finques.

Clarament, es van començar unes obres de manera il·legal i en sense el consentiment d’alguns dels propietaris de les finques arrasades. A requeriment dels afectats, l’Ajuntament ha obert un procediment de restauració de la legalitat urbanística, però el mal ja està fet.

Cal dir que la destrucció d’aquestes oliveres centenàries suposen un dany irreparable per al patrimoni natural del Vendrell i que, en el cas de tirar endavant la urbanització, s'haurien pogut replantar al mateix sector per millorar la seva integració paisatgística.

D’acord amb les declaracions del Sr. Jero Merino, ell era coneixedor dels plans dels promotors de l’operació urbanística. Som Poble-ERC


ha comprovat que no consta al registre públic de reunions del regidor cap trobada amb aquestes persones, incomplint l’obligació legal de fer pública la seva agenda de reunions i activitats com a regidor amb responsabilitats de govern.

Ens trobem davant d’una clara operació d’assetjament urbanístic. Denunciem la passivitat del govern del PSC i del PP i que, just abans que s’iniciessin les citades activitats il·legals, es van produir unes declaracions del Sr. Merino, anunciant aquest projecte urbanístic i la implantació de nous grans supermercats i establiments de menjar ràpid en aquest sector.

El grup municipal de Som Poble -ERC exigeix al govern del PSC – PP que doni explicacions sobre les reunions que ha tingut amb els promotors d’aquesta operació urbanística, sobre el coneixement que té dels seus plans i sobre la implicació del regidor en aquests fets.

Per altra part, el grup municipal de Som Poble -ERC denuncia també que el govern municipal del PSC – PP del Vendrell està permetent la implantació de nous grans supermercats i d’establiments de menjar ràpid, mentre deixa morir els petits comerços, els restaurants i el mercat municipal del Vendrell, sense prendre mesures eficaces de dinamització comercial.

Per aquest motiu, Som Poble-ERC exigeix que s’adoptin mesures urgents per aturar l’obertura de grans supermercats i per protegir i dinamitzar el comerç de proximitat. La passivitat i la manca de projecte del govern municipal està abocant a la ruïna a molts comerciants i restauradors, així com a la degradació i despersonalització als nuclis urbans de la vila.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid