Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
12-M
La CUP reivindica la necessitat de dignificar la memòria històrica al Centre d'interpretació Espai Companys del Tarròs

"El feixisme avança si no se’l combat i per això cal no oblidar"

29/04/2024 Política
Aquest diumenge,  la CUP ha reivindicat la necessitat de dignificar la memòria històrica al Centre d'interpretació Espai Companys del Tarròs, un espai que ha estat recuperat gràcies a un conveni amb diverses administracions i amb projectes de futur, liderat per l’Ajuntament de Tornabous i governat per la CUP. Miquel Nadal, no3 de la llista de la CUP per Lleida, ha posat en valor l’Espai Companys remarcant que “l’Espai té per objectiu la recuperació i divulgació de la figura política del president Companys, i també la defensa dels drets i llibertats democràtiques del poble català, essent un dels pocs espais que tenim a Ponent dedicat a mantenir la nostra història contemporània”. 

La formació recorda que Lluís Companys, fill del Tarròs, va ser una de les moltes víctimes a mans del feixisme després d’una etapa d’exili a França l’any 1940. Per això, proposen un exercici de recuperació de la memòria històrica per combatre al feixisme i l’avenç de l’extrema dreta, tant al carrer com a les institucions. En aquest sentit, Mercè Cortina, no2 de la candidatura per Lleida, ha remarcat que “la CUP dona suport a les iniciatives que volen fer resorgir de l’oblit la memòria del nostre país, com planteja la Plataforma Lleida 1936, amb la creació d'un centre d'interpretació de la Guerra civil i la postguerra al centre de la ciutat de Lleida, que faci valdre el patrimoni i la memòria del front del Segre”. Els anticapitalistes també defensen que la Generalitat faci una inversió per adquirir i protegir el patrimoni històric com la casa Macià de Vallmanya o la Casa de Companys del Tarròs per dignificar-los i que siguin espais de divulgació de la història contemporània de la nostra nació i no deixant aquesta responsabilitat únicament als consistoris municipals.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid