Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
12-M
La CUP Alt Ter presenta les candidates d’Osona i el Ripollès
11/04/2024 Política

Dimarts passat,  l’assemblea territorial de la CUP a l’Alt Ter ha presentat, a Sant Quirze de Besora, les candidates d’Osona i el Ripollès a les llistes de la CUP-DEFENSEM LA TERRA a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 12 de maig, respectivament, a les llistes de les circumscripcions de Barcelona i Girona.

La presentació ha comptat amb la presència de Montserrat Vinyets, actual diputada i núm. 2 a la llista de la demarcació de Girona. Vinyets va recordar que «en aquestes eleccions decidim entre continuar desplegant les polítiques que només planifiquen a favor d’uns pocs i que encareixen l’habitatge, desmantellen els serveis públics i ens precaritzen a la majoria; o les que plantegen un canvi radical de model: ecologista, que planifiqui el futur per a la majoria i per guanyar més drets».

Carla Dinarès, núm. 13 a la llista de la demarcació de Barcelona, va esbossar els principals eixos territorials de la campanya: «Hi ha molts fronts oberts que neixen de manera local arreu del territori, que necessiten vehicular-se, que necessiten una
garantia d'altaveu i de lluita compartida dins les sales del Parlament».

«Un d’aquests fronts és el de la lluita per la qualitat de l’aire, ja que a Osona tenim uns nivells de contaminació de l'aire que marquen rècords a nivell europeu, amb uns indicadors de partícules en suspensió desorbitats. Estem fins als nassos de respirar merda i la Generalitat n’és una de les institucions responsables».

Dinarès va posar en valor la feina de la CUP al Parlament per la millora de la línia R3 i per impulsar el canvi de model cap a una mobilitat sostenible, també amb l’impuls d’una proposta per establir una xarxa de bus nocturn a les principals poblacions de la Plana de Vic i amb connexió amb Barcelona, que es va aprovar però que cal que s'apliqui.

Per últim, Dinarès va posar sobre la taula que totes i cadascuna d’aquestes qüestions no són només problemàtiques en el context de crisi ecològica, sinó que tenen una derivada molt clara en la salut de les persones de la comarca, que ens veiem
abocades a un aire irrespirable i una aigua que no es pot beure, al mateix temps que hi ha un abandonament en les inversions de la Generalitat en matèria de salut: tant Manlleu com Vic necessiten un CAP més, i mentre a Manlleu amb prou feines s’aconsegueix instal·lar mòduls provisionals per ampliar l’actual, a Vic el govern d’ERC ens vol imposar una recepta més pròpia de Barcelona, amb un gran CAP que centralitza cada cop més l’atenció primària, quan hauria de ser de proximitat.

«A més a més, estem tendint cap a un escenari on béns públics de necessitat bàsica estan passant a ser un privilegi. L'habitatge, l'aigua. Qui vol un país on només pugui tenir aigua qui se la pugui permetre mentre d'altres hi fan negoci? Nosaltres no. Tenim a una banda de la balança la gestió de la sequera i el cabal del Ter i a l'altra la gestió d'agroindústria, amb pous il·legals que assequen aqüífers i amb normatives d'estalvi de consum d'aigua que es salten dia sí dia també i van canviant la producció als municipis on no els multen, i aquí ningú dels que manen diu res. Per això ells cada vegada han de ser menys i nosaltres cada vegada més».

Persones candidates a les llistes de la CUP-DEFENSEM LA TERRA a les eleccions del 12 de maig: Osona (llista de la demarcació de Barcelona) Carla Dinarès Ayats. Núm. 13. Vic. Arquitecta per la Universitat Politècnica de Catalunya (ETSAB) i postgrau en Polítiques d’Habitatge. Vigatana de naixement i per convicció, tot i que a la mínima que pot, s’escapa a veure món amb una furgoneta. Regidora de l'Ajuntament de Vic des del 2019, des de la oposició constructiva i des de l'antifeixisme i el feminisme.

Arnau Comajoan Cara. Núm 20. Vic. Enginyer civil, especialitzat en transport. Ha militat a l'organització juvenil Arran els darrers 10 anys i forma part de diversos col·lectius que treballen per la mobilitat sostenible i del moviment ecologista, entre altres. Lleonard Sánchez Leiva. Núm. 28. Manlleu. Mestre jubilat d’Educació Especial.

 Membre d’associacions culturals i ecologistes. Vinculat a associacions veïnals. Li agrada mirar ocells i remenar a l’hort. Convençut que la diferència ens enriqueix com a comunitat. Elena Crespi Asensio. Núm. 31. Torelló. Psicòloga, pescallunes i feminista. Regidora de la CUP a Torelló entre 2015 i 2023.

 Josep María Diéguez de Jaureguízar. Núm. 44. Vic. Autor i director teatral, amb obra publicada i premiada arreu dels Països Catalans. Postgrau en Producció d'Espectacles i Màster en Gestió Cultural per la UB. D'esquerres i, per tant,
independentista. Convençut que l'alliberament nacional i el social són indestriables.

Cristina Oteisa Sánchez. Núm. 47. Sant Quirze de Besora. Auxiliar administrativa, titulada en salvament aquàtic i monitora de lleure. Operària del sector metal·lúrgic. Actualment és regidora de jovent, feminisme i interculturalitat de l'Ajuntament de Sant Quirze de Besora.

Laia Camprubí Preseguer. Núm. 51. Taradell. Vinculada al teixit associatiu i culturalde Taradell. Graduada en Comunicació Cultural i en Gestió del Patrimoni. Convençuda que la cultura és una eina fonamental per la transformació social. Ricard Comajoan Pujol. Núm. 66. Manlleu. Enginyer de Camins, Canals i Ports. Treballant amb i per una obra pública honesta i racional amb el territori i les persones. Convençut de la mobilització popular. Lleure és muntanya, lectura i esport.

 Ripollès (llista de la demarcació de Girona) Àlex Medrano Foz. Núm. 12. Ribes de Freser. Graduat en Geografia i Ordenació del
Territori per la UAB, és regidor a l’Ajuntament de Ribes de Freser des del 2019. Jordi Hostench Díaz. Suplent núm. 10. Ripoll. Infermer, és militant d’Endavant OSAN i membre del Casal Popular la Metxa. Ha participat en sindicats i espais en defensa de la sanitat pública i en lluites populars veïnals ecologistes i de defensa del territori.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid