Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
L’educació en moviment: la CGT organitza a Reus unes jornades pedagògiques aquest abril

Els dies 12 i 13 d’abril de 2024 tindran lloc a l’Escola Pompeu Fabra de Reus les setenes jornades pedagògiques Deixa de ser una illa. Amb el títol, L’educació en moviment, es vol donar resposta a la manca d’espais i temps als centres educatius per poder reflexionar sobre educació

05/04/2024 Educació

Fa anys un grup de docents, amb l’objectiu de “col·lectivitzar els sabers sindicals i pedagògics”, va començar a organitzar anualment les jornades pedagògiques de CGT a les comarques de Tarragona amb el nom de “Deixem de ser una illa”. D’aquesta manera, es van realitzar fins a sis trobades en centres educatius de Tarragona i Reus. Les últimes van tenir lloc l’any 2016 a Reus.

Enguany, després d’anys d’intents truncats, l’assemblea de CGT ha tornat a organitzar per als dies 12 i 13 d’abril les setenes jornades pedagògiques sota el lema “Educació en moviment”. Les jornades, que tindran lloc a l’Escola Pompeu Fabra de Reus, constaran d’una xerrada inaugural divendres amb Jordi Solè, Toni Àlvarez i Adriana Rubio, mestres i membres del pòdcast educatiu Mal d’escola.

El dissabte hi haurà diversos tallers sobre temes memòria històrica, comunicació no violenta, educació sexoafectiva, filosofia per a l’educació infantil o tecnologia amb una perspectiva crítica. En aquests espais participaran membres de la Xarxa d’Educació i Memòria del País Valencià, expertes en comunicació no violenta, violència de gènere i adolescència, membres del col·lectiu Filosofia 3/18 i del grup crític sobre tecnologies XNet. A continuació, la coneguda Paula Blooom farà una ponència sobre límits i potencialitats transformadores de l’educació pública. Després de dinar, es realitzarà un taller sobre participació i una taula rodona amb la pregunta “per a què educar”, amb la participació de l’Asun Pié, el Segundo Moyano i Àngels Martínez-Bonafé. Per acabar, tancaran les jornades amb una actuació clown sobre l’actualitat educativa.

Des del sindicat fan una crida a inscriure’s al web de www.cgtensenyament.cat  defensen la importància d’aquests espais de trobada perquè “sovint no troben el temps necessari per reflexionar horitzontalment sobre educació amb les urgències del dia a dia dels centres educatius”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid