Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
8-M
El grup municipal de la CUP Vic no participarà a la lectura institucional del manifest del 8M amb presència de l'extrema dreta
06/03/2024 Gènere
Aquest 8 de març, des del moviment feminista -del qual formem part- es continuarà avançant per defensar vides dignes per a la classe treballadora. I ens emplacem a avançar amb pas ferm malgrat l’auge de discursos reaccionaris que ens empenyen per retrocedir.

Des de la CUP apostem convençudament en fer front a l’auge de discursos ultraconservadors i de partits i governs de dreta i extrema dreta que estan articulant una ofensiva masclista contra els drets de les dones de classe treballadora, i contra els avenços feministes. Partits que participen de les nostres institucions -no només al Parlament, sinó també en aquest Ajuntament. El feminisme és també un moviment amb una base antifeixista.

Com ja sabeu, nosaltres sempre hem manifestat la nostra voluntat de no compartir cap espai amb l'extrema dreta feixista -més enllà d’aquells on hi estem obligades legalment- i, en coherència amb aquesta decisió presa de manera col·lectiva, us informem que el nostre grup municipal, CUP Vic, enguany no participarà  en la lectura institucional del manifest del 8M.

Ho fem amb el convenciment d’aquelles que han decidit no blanquejar i no normalitzar la presència de partits amb discursos i idees que atempten directament contra els drets fonamentals de les persones, especialment les dels marges. Ho fem també, amb la nul·la esperança de que el govern municipal deixi de fer partícips a qui ens voldria callades, sotmeses i invisibilitzades. Ho fem havent sol·licitat a la regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de Vic, la Sra. Anna Alemany, que no convidessin al partit feixista d'aquest Ajuntament a llegir el manifest institucional d'enguany, i havent rebut com a resposta l'argument que aquest partit hi és perquè té representació en aquest ajuntament i no el poden vetar; argument que per nosaltres és enganyós, covard i desvirtua la lluita feminista i antifeixista.

No podrem avançar, fins que no plantem cara al feixisme en tots els espais i fins que es faci efectiu un més que imprescindible -i fins a hores d’ara inexistent per part del govern d’aquest Ajuntament- cordó sanitari.

Dit això, reafirmar el nostre compromís i participació als actes que convoca el Comitè Transfeminista d'Osona pel 8M.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid