Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
biogàs
El pla especial urbanístic de la central de biogàs de La Sentiu no prospera i haurà de tornar al tràmit inicial
21/11/2023 Territori
El  pla especial urbanístic de la central de biogàs de La Sentiu no prospera i haurà de tornar al tràmit inicial El pla especial urbanístic de la central de biogàs de La Sentiu no prospera i haurà de tornar al tràmit inicial

La Plataforma Pobles Vius hem rebut la confirmació que el Pla Especial Urbanístic Autònom (PEUA), que havia de facilitar la construcció de la central de biogàs de La Sentiu de Sió, no ha superat el tràmit d’exposició pública. 

Segons els Serveis territorials d’Urbanisme, la documentació complementària requerida a l’empresa després de l’aprovació inicial, no es corresponia amb la que havia presentat anteriorment, i això suposava un defecte greu de forma.

Ara, el tràmit urbanístic retorna a la fase inicial i s’haurà de tornar a sotmetre a la valoració de la Comissió d’Urbanisme. Si aquesta dóna la seva aprovació, passarà de nou a la fase exposició pública i d’al·legacions. Això suposa una tornada endarrere del projecte d’entre tres i sis mesos, i una primera victòria de la Plataforma Pobles Vius.

Aquest PEUA, que va ser tramès per l’Ajuntament de La Sentiu, mostrant una complicitat total amb un projecte, tampoc hauria superat el tràmit d’aprovació provisional, ja que no complia amb les normatives de distàncies amb explotacions ramaderes properes, un fet invalidant per qualsevol mena de projecte similar. Així ho denunciaven les al·legacions presentades per La Plataforma Pobles Vius, per diversos consistoris municipals, i per un miler de persones. Ara, l’empresa haurà de convèncer a la Comissió d’Urbanisme que pot reubicar de forma creïble la macrocentral.

En reiniciar el tràmit d'aprovació inicial, aquestes al·legacions queden sense resposta, tot i que han aconseguit donar un toc d'atenció als responsables del projecte. 

Pel que fa a la directora general d'Agricultura, Elisenda Guillaumes, ha defensat el projecte en diverses ocasions. Postura que la Plataforma considera una greu irresponsabilitat política, ja que es tractava d’un projecte en fase d'exposició pública que no complia amb les normatives essencials del seu departament, especialment quant a les distàncies amb explotacions ramaderes es refereix.

Precisament, la directora general d’Agricultura realitzarà demà, dimarts 21 de novembre a les 9 h, una sessió informativa a la qual han estat convocats alguns alcaldes de la zona. No obstant això, a la Plataforma Pobles Vius i l'alcalde de Tornabous, un dels municipis opositors a la central, se'ls ha negat l'assistència. La Plataforma té previst presentar-se davant del Consell Comarcal de Noguera, a Balaguer, amb l'objectiu de demanar explicacions i instar el govern a retirar la qualificació de projecte estratègic a la macrocentral.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid