Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Acte de lliurament del 16è Premi Helena Jubany

Dissabte 2 de desembre a les 7 del vesprea la Biblioteca Antoni Comas (Mataró)

27/11/2023 Cultura
Dissabte 2 de desembre a les 7 del vesprea la Biblioteca Antoni Comas (Mataró) es farà l'acte de lliurament del 16è Premi Helena Jubany. L'objectiu de l'acte és mantenir viu el record de l’Helena Jubany i transmetre el relleu de la seva il·lusió per la creació literària i la narració oral.

L'acte l'organitza l'Associació Helena Jubany amb el suport de la Xarxa de Biblioteques de Mataró, la Biblioteca Frederic Alfonso i Orfila de Sentmenat, el diari Ara, la Universitat Oberta de Catalunya i la Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró.

El Premi Helena Jubany es concedeix cada any, i ja en fa quinze, a l'autor o autora d'una narració curta o recull de contes que tinguin la característica de ser pensats/escrits per a ser explicats. El premi està dotat amb 3.000€ i la publicació de l'obra guanyadora amb el diari Ara.

L'acte de lliurament del Premi Helena Jubany sempre és el dia 2 de desembre, el dia que la jove mataronina va morir assassinada a Sabadell l'any 2001 a l'edat de 27 anys.


L'obra literària d'Helena Jubany


L’Helena Jubany (Mataró 1974 – Sabadell 2001), enamorada de la lectura, visqué a l’entorn del llibre com a periodista, llibretera, contertuliana, autora de recensions, correctora, bibliotecària, contacontes… i darrerament esbossava il·lusionada el camí de la producció pròpia.
Des de ben jove, l'Helena volia dedicar-se a l’ofici d’escriure. A més li encantava explicar històries i escoltar com li n’explicaven.

L’any 2004 la família de l’Helena va publicar el llibre “Els cristalls de les terres del nord i altres contes”, un recull dels contes que l’Helena, havia escrit i tenia guardats en el seu ordinador. Segurament els hauria madurat, els hauria polit, abans de publicar-los. Amb aquestes narracions que ens ha deixat, podem reviure emocions, desigs i sentiments compartits amb l’Helena.

 

El Premi Helena Jubany


L’any 2008 familiars, amics i companys de feina de l’Helena van crear l’Associació Helena Jubany i Lorente amb la voluntat de mantenir-ne viu el record.


El mateix any l’Associació va instituir el Premi Helena Jubany amb la finalitat de mantenir encesa la flama del seu record i fer córrer el relleu de la seva il·lusió per la creació literària i la narració oral.

Fins ara, han guanyat el Premi Helena Jubany els autors i autores següents:

Xavier Cabús, de Barcelona, amb El karma del carnisser, 2008
Joan Moreno i Congost, d’Alacant, amb Compta comptes, 2009
Jordi Solé i Comas, de Sabadell, amb Blanc, 2010
Marina Guardiola, de Mataró/París, amb Amunt, 2011
Alfred Quintana, de Barcelona, amb L’alemany és fàcil, 2012
Imma Cabré, de Sabadell, amb Gotes que vessen gots, 2013
Montse Maestre, de Ripoll, amb Tot plegat no és el que sembla, 2014
Dídac Micaló, de Barcelona, amb La nit que gairebé em converteixo en tiberi…, 2015
Xavier Vidal, d’Alginet, amb L’escriptor i l’escombriaire, 2016
Carles Torres, de les illes Pitiusses, amb El desconcert d’en Boyle, 2017
Abel Julien, de Barcelona, amb L'ocell de Brinkley, Arkansas, 2018
Maria Ardel de Lete, de Collbató, amb Paper d’estrelles, 2019
Manuel Roig, de la Vall d'Uixó, amb Anserall, 2020
Joan Fontana i Noelia Nogueiro, del Vendrell, amb Helena, 2021
Maria Ramon, del Vendrell, amb Arrelant Dèries i Saraus, 2022

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid