Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
Jornada "El paper del Front Nacional de Catalunya en la resistència als nazis (1939-1945)"

L'acte en memòria de la resistència del FNC està impulsat pel Memorial Democràtic, l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià i el MUME

09/10/2023 Memòria històrica
El Front Nacional de Catalunya (FNC). El Front Nacional de Catalunya (FNC).

La jornada dedicada al Front Nacional de Catalunya (FNC) històric es durà a terme dijous 2 de novembre de 2023, a les 18 h, a l'Ateneu Barcelonès (Carrer de la Canuda, 6 - Barcelona).

L’acte serà conduït per Jordi Font Agulló, director del Memorial Democràtic i hi prendran part Núria Gavarró, directora de l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià, i els historiadors, Fermí Rubiralta, Jaume Renyer i Josep Calvet.

En aquesta jornada, quatre experts parlaran del rol del FNC en el context de la Segona Guerra Mundial i de les figures de Jaume Cornudella i Manuel Valls de Gomis.

Segons descriuen els organitzadors de la jornada, el Front Nacional de Catalunya s’havia constituït l’hivern de 1939-1940 a França com a front patriòtic, i en formaren part exiliats catalans. Durant la Segona Guerra Mundial, des de Perpinyà, van col·laborar amb els serveis d’informació i espionatge dels països aliats (Gran Bretanya, Estats Units, Polònia) i amb els serveis francesos vinculats a les forces afins a De Gaulle.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid