Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pobles Vius
Impulsen la campanya "Aturem el macrogàs del camp de la Sentiu"
13/09/2023 Territori

La Plataforma Pobles Vius està promou la campanya "Aturem el macrogàs del camp de la Sentiu" amb actes arreu de les comarca de la Noguera, l'Urgell i el Plad'urgell. El proper divendres seran a Bellcaire d'Urgell, una de les poblacions més afectades per la planta de macrogàs projectada al camp de la Sentiu.

La plataforma ha estat impulsada per diverses persones i entitats de diferents municipis i sensibilitats preocupades per les repercussions territorials, ambientals i socials d’una possible central de biogàs a la Sentiu de Sió, a la Noguera. Des de la plataforma consideren que la “macrocentral”, diuen que és, “totalment desmesurada i insostenible”.

De fet, apunten que seria una de les plantes de biogàs més grans de l’Estat espanyol i d’Europa, i la primera de grans dimensions a Catalunya.

El passat 2 de setembre, la campanya es va presentar a La Sentió de Sió on es van aplegar més de 250 persones. La central és un projecte impulsat per un grup de ramaders del territori i promogut per un fons inversor danès que preveu aprofitar residus i subproductes ramaders per produir biometà. La central de La Sentiu es convertiria en la planta de biogàs més gran de Catalunya i es planteja, pels promotors, com una solució a la gestió de purins.

Durant l’acte informatiu els membres de la plataforma van exposar les al·legacions que presentaran per tal que no s’aprovi el Pla Urbanístic Específic Autònom que vol canviar el sòl agrícola protegit a sòl industrial.

El projecte, però ha estat declarat com a estratègic per la Generalitat de Catalunya, fet que facilita la tramitació i agilitza els procediments administratius per tal de fer realitat la central.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid