Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
denúncies trampa
El regidor de la Crida per Sabadell, Maties Serracant, torna al Govern

L’Assemblea General de l’organització decideix fer front a l’estratègia de denúncies trampa engegada pel PSC seguint amb el seu compromís polític de lluita implacable contra la corrupció

03/12/2016 Drets i Llibertats

La Crida per Sabadell, després d’haver estudiat detingudament la situació derivada de la denúncia contra Maties Serracant, ha decidit proposar la seva reincorporació al Govern i la recuperació de les seves funcions executives. La Crida considera que s’ha comprovat que els fets denunciats el passat mes de maig per part de dues de les persones imputades per corrupció pel cas de Ca n’Alzina, entre elles l’actual portaveu del PSC Josep Ayuso, en relació amb la cessió de Cal Balsach al col·lectiu “El Tallaret”, no presenten cap indici ni de delicte ni d’irregularitat en la tramitació de l’expedient de cessió aprovat unànimement pel Ple municipal del febrer de 2015 i que, per tant, Serracant va actuar de forma impecable. 

Davant d’aquesta inesperada situació de ser objecte de denúncies polítiques per part del PSC en represàlia a la seva lluita contra la corrupció, el passat mes de maig La Crida va decidir, en un gest de prudència i de transparència, que Serracant posés el seu càrrec a disposició del Govern i que renunciés temporalment a les seves responsabilitats executives. Tanmateix, sis mesos després, i havent analitzat en profunditat tècnica i políticament la situació, la Crida considera que en cap cas es pot considerar corrupció el fet de procedir a la tramitació de l’expedient de cessió d’un local municipal abandonat durant més de trenta anys, amb l’impuls unànime d’una moció del Ple, a un conjunt d’entitats del barri de la Creu Alta. 

Per la Crida, aquesta denúncia representa una burda maniobra del PSC per tal d’intentar tapar els seus incomptables casos de corrupció durant tots els anys dels seus mandats i intentar aturar així el compromís polític, tant de la pròpia Crida com del conjunt del Govern local, de lluita implacable contra la corrupció i de fer net dins l’Ajuntament de Sabadell.

La Crida adverteix al PSC que no cedirà al seu xantatge 

Sandra Alcaide, portaveu de la Crida per Sabadell, ha explicitat el suport de l’organització a Maties Serracant expressant que “va actuar de forma impecable i com a Crida li tornaríem a exigir que es tornés a fer tal com es va fer” i ha enviat un missatge molt clar al PSC després que el seu portaveu Josep Ayuso amenacés en un article publicat a la premsa que aquesta denúncia contra Maties Serracant no seria la darrera contra altres membres de la Crida o del Govern: “La Crida en cap cas cedirà a aquest gravíssim xantatge en forma d’estratègia de continues denúncies polítiques contra les nostres regidores per intentar aturar la nostra lluita contra la corrupció. El nostre compromís per foragitar la màfia de la ciutat i de les seves institucions és inequívoc i arribarem fins al final malgrat aquests inacceptables intents de represàlies per part del PSC”

La reincorporació al Govern de Serracant es desvincula del procés judicial 

Pel seu compromís amb la transparència, la Crida ha fet públic que després de 6 mesos d’instrucció judicial, no hi ha hagut encara cap resolució per part del jutge que motivi la declaració d’investigats i l’obertura de la causa. Acabat aquest termini de 6 mesos el jutge ha declarat complexa la causa, allargant així el termini per a finalitzar la instrucció en 18 mesos més i s’ha citat a declarar al regidor Maties Serracant per al proper 7 de juny, quan la instrucció portarà ja més d’un any en curs.

Lluís Perarnau, portaveu de la Crida, ha explicitat que “seguint amb el nostre total compromís amb la transparència i la facilitació de la informació a la ciutadania, seguirem comunicant totes les novetats judicials que es produeixin”. En relació a la decisió presa per l’organització rupturista, però, Perarnau ha volgut deixar molt clar “que donat que aquesta denúncia té una clara motivació de represàlia política, no aplicarem mesures que tenen a veure amb la lluita contra la corrupció i desvinculem totalment la decisió de la reincorporació al Govern de Maties Serracant del curs del procediment judicial”. Perarnau ha advertit que “en cap cas caurem en la trampa ordida pel PSC d’intentar titllar de corrupció una decisió política per donar compliment a una proposició unànime del Ple Municipal que no implica cap benefici personal ni privat sinó, tot al contrari, vetllar per l’organització popular de les entitats i pel bé comú de la ciutat”.

Maties Serracant reitera el seu compromís amb la cessió de Cal Balsach

Per la seva banda, Maties Serracant ha volgut agrair “tot el suport polític i la confiança que he rebut durant tots aquests mesos, tant de la meva organització, la Crida, com del Govern i la ciutadania de Sabadell”. Serracant ha declarat que “el retorn a les meves funcions de Govern va inequívocament lligat al meu compromís, personal i col·lectiu, amb la lluita contra la corrupció i la màfia bustista i amb la plena aplicació del programa de transformació que, malgrat els malintencionats entrebancs, estem duent a terme a Sabadell”. Serracant ha reiterat també el seu compromís i el de la Crida per Sabadell amb la consecució de la cessió de l’espai buit de Cal Balsach a El Tallaret: “Ho vam dir fa sis mesos i ho tornem a repetir; complir amb el mandat del Ple i la demanda històrica de la cessió de Cal Balsach a les entitats del barri no és ni serà cap delicte, sinó que ha de ser una realitat ben aviat”.

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid