Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLengua
Enllaçats per la Llengua es reuneix amb diputats del Parlament de Catalunya

La plataforma inicia una tanda de contactes amb representants polítics dels Països Catalans.

15/11/2016 Llengua

Una representació d'Enllaçats per la Llengua s’ha entrevistat amb diputats del Parlament de Catalunya per transmetre la seva visió sobre com assolir un espai comunicatiu en català que esdevingui pilar fonamental de la normalització nacional, cultural i lingüística a tot el territori de parla catalana.

L'STEI Intersindical, membre actiu d'Enllaçats per la Llengua, ha mantingut reunions i contactes amb diferents col·lectius de tots els Països Catalans que treballen per aquest espai comunicatiu comú. Enllaçats, a través de l'STEI Intersindical, juntament amb l'Assemblea de mestres i professors en català de les Illes Balears i Drets Humans de Mallorca, denunciaran al Tribunal d'Estrasburg l'incompliment dels compromisos signats per l'estat espanyol de la Carta europea de les Llengües regionals i minoritàries, que a l'article 11.2. es compromet “a garantir la llibertat de recepció directa de les emissions de ràdio i de televisió dels països veïns en una llengua usada en una forma idèntica o pròxima".

Enllaçats va presentar als diputats catalans els punts claus de les seves reivindicacions, relacionant-ho amb els resultats de les eleccions autonòmiques a Aragó, les Illes Balears, Catalunya i el País Valencià, que creuen que han configurat unes majories de govern favorables a l’ús i la presència pública de la llengua pròpia. Això, consideren, hauria de representar un substancial avenç pel que fa a la construcció de l’espai audiovisual comú.

La plataforma Enllaçats per la Llengua considera molt important establir la col·laboració necessària entre tots els ens de comunicació dels territoris de parla catalana per a la realització de programes de producció pròpia, doblatges, subtitulacions, etc. Així mateix, demana reprendre les emissions de la CCMA i IB3 a tots els territoris de llengua catalana, en la línia de la reciprocitat de la recepció aprovada pels parlaments de Catalunya i del País Valencià en un conveni signat el 2013, acord que caldria generalitzar a tota l'àrea catalanoparlant.

Un Consell de l’Espai de Comunicació en Català

La plataforma es fa seva la proposta de constitució d’un Consell de l’Espai de Comunicació en Català feta pel catedràtic en teoria de la comunicació Josep Gifreu. Aquesta institució hauria de ser un organisme estable amb competències delegades per part dels governs de la Generalitat de Catalunya, la Generalitat  Valenciana i el Govern de les Illes Balears, en una primera fase, i dels governs d’Aragó, d’Andorra i dels estats dels quals depenen l’Alguer i Catalunya Nord, en una segona fase, amb l'objectiu d'establir polítiques de comunicació compartides, supervisar línies d’actuació en àmbits estratègics i comuns relatius als mitjans en català i a la producció, així com la disponibilitat i circulació de continguts, sobretot audiovisuals i multimèdia.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid