Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Antimiliarisme
La CUP insta al govern que prohibeixi les desfilades de caire militarista i que reclami el patrimoni militar

En una moció que es debatrà dimecres al Parlament.

11/07/2016

La CUP ha presentat un moció al Parlament on demana al govern  a realitzar totes les accions necessàries davant del Ministerio de Defensa i el Instituto de Vivienda, Infraestructura y Equipamiento de la Defensa per reclamar el traspàs del patrimoni militar –tant de solars com d’edificis en desús– a la Generalitat, o a l’ens local corresponent, per tal de destinar-los a usos civils i d’accés públic.

Com exercici de coherència amb els valors de la pau, a la moció també es demana que "prohibeixi els actes d’exaltació d’allò militar i de legitimació de la violència i de les armes, no permetent les desfilades militars i altres actes d’aquest tipus en espais civils de Catalunya, així com la realització  de maniobres militars en espais civils comporta un impacte en la vida de les poblacions i de les activitats que aquestes desenvolupen quotidianament".

Es refereix a les maniobres que es realitzen al Parc Natural de la Serra de Collserola, al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, a la serra de l’Albera i als pobles de Sant Climent Sescebes i Talarn, entre d’altres. 

En aquest fil argumental, demana que desautoritzari la participació i presència dels avions de combat a l’exposició aèria, Festa al Cel, que actualment es celebra a Mataró, i a no permetre  la presència de l’exèrcit en qualsevol espai educatiu i de formació: ni als centres educatius, ni al Saló de l’Ensenyament, ni al Saló de la Infància, a Barcelona; ni al Saló d’Esport i Turisme de Muntanya o a la Fira de Formació Professional, a Lleida; ni a l’ExpoJove de Girona; i tampoc a l’Espai de l’Estudiant de Valls.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid