Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Okupació
Obertura d'un nou espai "alliberat" a Palma en solidarit amb el "Banc Expropiat" de la Vila de Gràcia
04/06/2016 Drets i Llibertats

Aquest divendres s’ha obert un espai a Palma. Un nombrós grup de persones, prop de les 18 h de l’horabaixa, ha ocupat un edifici al barri d’Arxiduc. L’immoble, situat a la plaça Fleming cantonada amb Reina Maria Cristina, pertany a l’empresa Explotacions Turístiques de les Illes S.L. i portava des del 2011 buit, sense cap ús. A la façana, s'ha col·locat una pancarta on s'expressa la solidatitat amb el Banc Expropiat de la Vila de Gràcia, segons informa Contrainfo.cat

Al principi, un grup de persones ha entrat a l’edifici, la porta del qual es trobava oberta, i han anat descobrint poc a poc tots els racons de l’edifici. Amb el grup, també ha entrat una arquitecta que ha assegurat que l’estructura de l’edifici està en bon estat.

Posteriorment, s’ha iniciat una assemblea que s’ha allargat fins devers les 20 h on s’han tractat en comú els punts més urgents de cara a organitzar els següents dies. Així, s’ha acordat que tant demà com diumenge es dedicarà el dematí, de 9 h a 14 h, a habilitar l’espai, ja que necessita fer-se net i ordenar-se.

Sobre les 20:20 h ha comparegut la policia local, que ha quedat al carrer sense intervenir en cap moment i que ha partit tres quarts d’hora després.

De l’assemblea ha sortit un calendari d’activitats per a la següent setmana.

En general, la gent del barri que s’hi ha acostat ha mostrat bona predisposició a l’espai i ha demostrat el seu suport cedint aliments i roba.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid