Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
26J
L'esquerra torna a guanyar a Catalunya i es reforça el camí cap a la República

Mentre a la resta de la nació, el dret a decidir es perfila com alternativa. davant la victòria del PP al País Valencià i les Illes

27/06/2016 Política

En la repetició de les eleccions del passat 20D, En comú Podem manté els 12 diputats a Catalunya, així com els 9 d'ERC, 8 de CDC  i el 5 de Ciudadanos, tot i que el PP guanya 1 i el PSC, en perd 1 (veure el resultats).

Pel que fa al Senat, els republicans obtenen 10 dels 16 senadors catalans, els 'comuns' mantenen el 4 i els convergents es queda amb només amb dos representants dels 6 que en tenia. (veure els resultats).

ERC ha guanyat en municipis on governa la CUP com Berga, Argentona, Navàs, Capellades i Celrà; mentre que CDC ho ha fet a Sant Martí Sarroca i Verges amb una victòria dels convergents, segons una informació que recull Vilaweb.

Al País Valencià, el PP guanya 2 diputats

Els populars han obtingut 13 diputats, dos més que a les eleccions del 20D de , mentre que PODEMOS-COMPROMÍS-EUPV han repetit resultats amb 9 diputats, així com Ciudadanos amb 5 i el PSOE ha perdut 1, ha passat de 7 a 6.

A les Illes s'han repetit els resultats del 20D.

Els populars han tornat a guanyar i han mantingut els 3 diputats.  PODEMOS-EUIB-MÉS també han repetit amb 2, tot i que el 20D no contaven amb MÉS. El PSOE també s'han quedat amb 2 i Ciudadanos amb 1. 

Cal remarcar que, Sobirania per les Illes que es presentava per primer cop ha assolit el 1,60%, és a dir 7.413 vots, i s'ha col·locat com 5a força.

Valora
Per saber-ne més
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid