Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sanitat pública
El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública denuncia que a Tarragona es donen casos d'exclusió sanitària
19/04/2016 Salut

El grup d'activistes denuncia que el passat divendres 15 d'abril una dona de vint-i-cinc anys va ser víctima d'exclusió sanitària al CAP de la Granja. La dona es va adreçar al centre d'atenció primària amb un sagnat vaginal i dolors aguts abdominals, sol·licitant assistència d'ugències. Quan va manifestar que s'havia oblidat la targeta sanitària a Navarra, on resideix, el personal administratiu es va negar a atendre-la si no pagava 60€. La dona va manifestar que no disposava d'aquesta quantitat, raó per la que finalment no va rebre cap atenció sanitària.

La dona, s'havia adreçat al CAP acompanyada de la seva cunyada, que resideix al barri de Torreforta i és activista de la PAH, i davant la denegació d'assistència es van posar en contacte amb el Grup de Treball de Defensa de la Sanitat Pública, ja que el passat gener els dos col·lectius havien dut a terme una xerrada conjunta sobre exclusió sanitària de la mà de la PASUcat (La Plataforma per una Atenció Sanitària Universal a Catalunya).

Dues membres del grup de treball de sanitat es van oferir a acompanyar les dues dones a urgències de l'Hospital Joan XXIII, on van proporcionar atenció mèdica sense cap impediment a partir de la fotografia de la targeta sanitària. Avui, a més, les activistes en defensa de la sanitat pública s'han adreçat al CAP de la Granja per a posar una reclamació i informar del cas a la direcció mèdica, amb qui finalment no han pogut parlar.

 Des del grup de sanitat estan convençudes que si la mateixa situació s'hagués produït amb una persona «sense papers» i sense contacte amb el moviment associatiu de la ciutat, aquesta hauria quedat sense rebre cap atenció sanitària. En aquest sentit critiquen a la Consellera Ana Santos, que el passat novembre, va negar al ple de l'Ajuntament que a Tarragona es produís cap cas d'exclusió sanitària.

La consellera socialista va afirmar l'absència de casos d'exclusió sanitària per a justificar la seva negativa a tirar endavant la moció que el Grup de Treball va presentar de a mà de la CUP, un dels col·lectius que composen el grup, juntament amb la CGT, Co.Bas, CATAC, i el cercle Podem Torreforta.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid