Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Espais Alliberats
Resistència a les amenaces de desallotjament del Jardí de la Flor de Poblenou de Barcelona
23/03/2016 Drets i Llibertats

Aquesta matinada, entre les 7 i les 8, la propietat del solar Susanmar S.A. (part del conglomerat empresarial de Recreativos Martínez i Derribos Martínez) han intentat tapiar el solar colindant amb la Flor de Maig que va ser alliberat per veïns i veïnes del barri.

Aquest conglomerat empresarial tenen una empresa de seguretat privada que utilitza pràctiques d’intimidació i amenaces contra veïns i veïnes. "Però nosaltres tenim el poder de l’esperança, la il·lusió i els ideals per un barri i un món millors, construïts des de la base, des de l’autogestió i l’assemblearisme, tal i com feren els primers obrers de la Flor de Maig el 1890 quan es va fundar" han afirmat els membres de l'Ateneu de Flor de Maig.

A mitja tarda, s’ha tornat a presentar al Jardí de la Flor un home de part de la propietat i amb amenaces, insults i coaccions ha comunicat que “o marxàvem o ens agafarien pels cabells i ens traurien a fora”.

"Aquests fets no fan més que evidenciar que l’especulació amenaça i destrueix els espais veïnals, participatius i populars del barri. El jardí de la Flor era un solar que portava més de 20 anys en desús i en males condicions, i ara és un espai amb vida, obert al barri i a la participació veïnal i amb l’esperança i possibilitats de futurs projectes per i per a els i les veïnes de Poblenou. Davant d’això, volem denunciar que la propietat –que cal recordar que resideixen a Pedralbes– estan utilitzant mecanismes il·legals, d’intimidació i coacció cap a veïns i veïns del barri, i remarcar també que la Flor de Maig hem tingut una actitud pacífica en tot moment i no hem respost a les amenaces ni intimidacions", han manifestat els membres de l'Ateneu de Flor de Maig.

Cal recordar que diumenge passat, l’Ateneu Popular Flor de Maig del Poblenou va fer pública la seva nova seu, passa del C/ Dr. Trueta 195 al C/ Dr. Trueta 197, on es troba un solar propietat d’una immobiliària que ha estat alliberat pels veïns i veïnes del barri. Aquest solar serà un espai obert per dur a terme les activitats que feien a la Flor i aquelles noves que vagin sorgint, com per exemple un Hort.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid