Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Música
Els Premis Enderrock 2016 escalfen motors amb una Viquimarató musical

Girona acull una trobada amb mig centenar de voluntaris que introduiran i actualitzaran els termes musicals de la Viquipèdia

25/02/2016 Cultura

En el marc de la gala dels Premis Enderrock – XVIII Premis de la Música Catalana, aquest dissabte 27 de febrer se celebrarà a la ciutat de Girona una Viquimarató musical amb l’objectiu de contribuir a actualitzar, crear i complementar articles de la Viquipèdia, dedicats a l’àmbit musical català. L’acte s’organitza conjuntament entre Amical Wikimedia i Enderrock, i posarà èmfasi en les noves entrades vinculades als guardonats als Premis Enderrock 2016 i a les referències musicals vinculades amb la ciutat de Girona.

La trobada començarà a les 11h a l’Espai Marfà de Girona i està previst que s’allargui durant vuit hores fins a les 19h, amb una actuació de cloenda a càrrec del músic Eduard Gener, que presentarà un recital a piano i veu. L’acte és de caràcter gratuït i amb places limitades; les persones que hi vulguin assistir s’han de registrar prèviament: http://bit.ly/1TDqEMu

La redacció d’Enderrock col·laborarà activament en la Viquitrobada proporcionant tota la informació necessària a través dels continguts d’Enderrock.cat i amb els números de la revista en paper. Alguns dels reptes que s’han establert són ampliar l’entrada del músic gironí universal Xavier Cugat, coincidint amb l’Any Cugat; crear l’entrada "Macroconcert del Palau Sant Jordi 14/06/1991"; introduir els 50 millors discos de l'any segons la crítica dels Premis Enderrock 2016; introduir els Premis Enderrock 2016 de públic i crítica; actualitzar l'entrada del Sona 9: premis i grups al llarg de 15 edicions; o crear l'entrada del disc Ben endins, el disc més venut de la història del rock català, que compleix 25 anys. 

La Viquimarató

Una Viquimarató és una activitat on un grup de voluntaris es reuneixen es un espai amb connexió a internet i amb bibliografia suficient per ampliar, crear o actualitzar un article o una temàtica en concret de la famosa enciclopèdia electrònica. Ja s’han fet viquimaratons en diverses ocasions, com per exemple, sobre Xavier Miserachs, la Llengua Catalana, Joan Miró o el Tricentenari de 1714, entre d’altres. 

15 anys de Viquipèdia

El 15 de gener de 2001 va néixer la Viquipèdia en anglès i el 16 de març del mateix any va néixer la Viquipèdia en català. Per a explicar els 15 anys d'història de la Viquipèdia, Àlex Hinojo –coordinador de projectes d'Amical Wikimedia– farà una xerrada oberta el divendres 26 de febrer a la Biblioteca Salvador Allende de Girona, a partir de les 19 h.


Els Premis Enderrock 2016 – XVIII Premis de la Música Catalana

El dijous 3 de març el Teatre Municipal de Girona acull la gala anual dels Premis Enderrock – Premis de la Música Catalana. En la votació popular, Els CatarresAspencatBlaumut han triomfat en la categoria de pop-rock, mentre que Roger MasGemma Humet i Joan Rovira han estat guardonats en cançó d’autor i Ebri Knight s’ha endut els vots en la música folk. La resta de premis han estat, entre d'altres, per Toni Solà (jazz), Jordi Savall (clàssica) i el Club Super3 (infantil).
La Nit Enderrock, que serà ransmesa en directe per La Xarxa de televisions locals oferirà les actuacions de BlaumutAspencatObeses i Animal, entre d’altres sorpreses i homenatges. 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid