Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la ruptura
El Consell Polític i el GAP de la CUP aplaudeixen la incorporació gradual de Pilar Castillejo

La trobada d'avui, també ha servit per aprovar que la propera Assemblea Nacional se celebri el 14 de maig.

06/02/2016 Política
El Consell Polític i el Grup d'Acció Parlamentària (GAP) de la CUP, celebrats avui a Torredembarra, han aplaudit la proposta de la incorporació gradual de Pilar Castillejo, número 10 per Barcelona, com a diputada de la CUP-CC. Pilar Castillejo és tinent d'alcalde de Ripollet i no s'ha pogut incorporar de manera immediata al grup parlamentari precisament pel seu càrrec de responsabilitat a l'ajuntament i pel seu compromís amb la població governada per COP Ripollet.

El Consell Polític i el GAP de la CUP han debatut i aplaudit que Castillejo s'incorpori definitivament al maig, i que mentrestant compagini els dos càrrecs per a assegurar un bon traspàs de la feina feta i per fer a l'Ajuntament de Ripollet. Castillejo prioritzarà durant el mes de febrer la tasca dins de l’ajuntament per tal de tancar la fase de pressupostos municipals, però assistirà al ple del Parlament; a partir de març s’incorporarà a la dinàmica parlamentària de comissions i al maig deixarà definitivament l'acta de regidora. Tot i així, com que la CUP prioritza la feina municipalista, si el grup de COP Ripollet valorés que no s’ha pogut fer un bon relleu, Castillejo deixaria l’acta de diputada. La CUP ratificarà formalment la proposta, que arriba del Secretariat Nacional i del Grup Parlamentari, al proper Consell Polític més GAP d'aquí a un mes.

Al Consell Polític i al GAP d'avui -on hi havia els 57 representants de les 13 territorials i els 11 de les organitzacions de la Crida Constituent- també s'han debatut i ratificat àmpliament les decisions que la CUP-CC ha pres durant els darrers tres mesos, en moments polítics molt complexos. La CUP ha valorat estudiar com millorar els seus processos de decisió, tot i que ha reafirmat el valor del assemblearisme sobretot en situacions polítiques excepcionals.

L'organització Corrent Roig, integrada dins de l'espai Per la Ruptura i la candidatura CUP-CC, ha anunciat avui que volen deixar la plataforma. Segons han explicat, la seva militància no comparteix el pacte d'investidura amb Junts pel Sí. Tot I així, han acabat la seva intervenció dient que: «De ben segur que ens trobarem junts amb moltes de vosaltres al carrer i a les lluites. Així ho esperem i desitgem». Des de la CUP se'ls han donat les gràcies per tota la feina feta i, tot i lamentar la decisió, s'ha considerat perfectament legitima.

La CUP també ha volgut expressar que «estem convençudes que ens tornarem a trobar properament en el camí. Potser no podrem anar de la mà a les institucions, però no renunciarem a anar-hi a les places. Aquests 18 mesos comportaran contradiccions, i l'èxit o no de l'aposta dependrà de tota la feina que la CUP amb el moviment popular arribin a fer per omplir de sentit social i democràtic la ruptura i el procés constituent».

La trobada d'avui, també ha servit per aprovar que la propera Assemblea Nacional se celebri el 14 de maig. Els propers mesos es faran els debats necessaris i es prepararan els documents que l'assemblea debatrà i votarà. Es preveu que l'assemblea tracti qüestions de debat polític i organitzatiu.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid