Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lamenta i condemna els terribles atemptats d’ahir a París
Guanyem Badalona en Comú (GBeC) Guanyem Badalona en Comú (GBeC)

El terrorisme internacional de l’autoanomenat Estat Islàmic (Daesh) va assassinar vilment divendres al vespre 127 persones, i en va deixar més de 300 ferides, moltes d’elles molt greus, en diferents atemptats amb explosius i tirotejos simultanis a la ciutat de París. Un atac que no ha estat contra l’Estat francès, com pretenen justificar els autors, sinó que ho ha estat contra la població civil, contra persones innocents. Guanyem Badalona en Comú condemna de manera total i absoluta aquests brutals atemptats.

Les víctimes han pagat de manera injusta la política de guerres imperialistes a l’Orient Mitjà, entre altres indrets del món, seguida pels governs occidentals amb l’objectiu de controlar la zona per als seus propis interessos. La mateixa política que ha adobat el terreny al feixisme d’Estat Islàmic. A ells, als governs imperialistes occidentals, també els assenyalem com a culpables d’aquestes morts en tant que considerem que són l’arrel del problema.

Tal com ha deixat palès Daesh, aquests atemptats persegueixen l’objectiu de crear terror i alterar les vides de la ciutadania a tot arreu. I veiem, amb por, que finalment podrien aconseguir el seu objectiu. Per això, volem advertir del perill d’utilitzar aquests atemptats per atiar el discurs islamofòbic amb l’objectiu de crear divisió social, confonent de manera interessada la identificació de l’enemic, i és precisament aquesta divisió de la qual els autors dels terribles atemptats d’ahir s’aprofiten per estendre el seu discurs de manera global i no només al seu territori. L’autoanomenat Estat Islàmic és feixisme en forma de terrorisme internacional. Té com a únic objectiu sembrar la por i l’odi; la religió és únicament una excusa que ni tan sols practiquen. En aquest sentit, creiem que el diàleg intercultural és un dels principals valors que té la societat per lluitar contra la intolerància, una altra arrel d’aquests problemes.

D’altra banda, també volem advertir d’un altre efecte que aquest atemptat pot tenir, i que també suposaria una victòria per als terroristes: la retallada de llibertats en favor de la seguretat. És evident que la política de seguretat, fins i tot en els seus màxims exponents, amb alertes per possibles atemptats, s’ha vist ineficient i cal reformular-la, però aquesta reformulació no es pot produir retallant les llibertats individuals i col·lectives de la població. Seria claudicar davant l’objectiu dels qui han perpetrat aquesta massacre, i també davant d’un xantatge d’uns estats que volen retallar en drets i llibertats, seguint els passos d’Estats Units.

També volem aprofitar per enviar la nostra solidaritat i absolut recolzament al poble kurd i les seves unitats de peixmergues que combaten pràcticament en solitari i de manera efectiva el feixisme de l’Estat Islàmic, tot i ser atacats alhora per l’exèrcit turc de Recep Tayyip Erdoğan, amb el vistiplau de la coalició occidental que pretesament vol acabar amb l’enemic comú. Curiosa manera de fer-ho permetent la massacre dels únics que lluiten contra ells.

Finalment, des de Guanyem Badalona en Comú ens sumem a la concentració i minut de silenci convocats per l’Ajuntament de Badalona el proper dilluns, a les 12h, a la plaça de la Vila. Convidem a tothom a participar-hi i mostrar la seva condemna als brutals atemptats i als causants de totes les morts injustes que es produeixen al món.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid